8 Декември, 2022 13:05 1 503 8

От ЦСКА казаха кога може да започне строежът на стадион "Българска армия"

  • цска-
  • футбол-
  • стадион българска армия-
  • стадион

Следващата ни стъпка е подаване на документите в Търговския регистър и вписването на дружеството от една страна

От ЦСКА казаха кога може да започне строежът на стадион "Българска армия" - 1
Снимка:

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов коментира теми, свързани с издигането на нов стадион "Българска армия" в Борисовата градина. Той се надява, че през лятото строежът може да започне.

"Подписа се меморандумът, а към него в приложение е уставът на новото дружество. Той е съгласуван. Следващата ни стъпка е подаване на документите в Търговския регистър и вписването на дружеството от една страна. От друга, по отношение на самия проект, държавата се съгласява, че ние си изпълняваме поетите ангажименти. Буквално се работи по детайлите, за да може проектът да бъде изгладен изцяло и да може да бъде входиран за съгласуване. Надяваме се до лятото да е възможно да се започнат ремонтни дейности на "Българска армия". Все пак това са процедури, които зависят от това дали веднага ще бъде одобрен този проект. Дали ще се наложи да се допълва, да се изменя. Това зависи от становището на главния архитект на София", заяви адвокатът пред "Мач Телеграф".

"Ако проектите веднага се приемат и веднага следва следващият, защото това са фази - на идеен проект, технически проект и работен проект - мисля, че през лятото бихме могли да започнем работа по стадиона. Ние надхвърляме изискванията за идеен проект в България. Нашите партньори работят по този начин. Проектът, който ние изготвяме, е много по-подробен, отколкото всъщност се изисква за одобрение. Обяснили сме, че връщаме 10 000 кв. м. на парка. Тоест, ще се впише изцяло в парковата среда. България има нужда от едно подобно съоръжение. Не само, защото е на ЦСКА, най-титулуваният клуб и най-титулуваната спортна марка в страната, а просто, защото не може да сме единствената държава в Европа, която няма подобен стадион. ММС е поело ангажимент да съдейства, за да можем да движим процедурата. А тя изисква действие и от двете страни", каза още Станислав Трендафилов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    9 12 Отговор
    Как ще се казва " Ганчова поляна " или " Ганчова градина "?

    Коментиран от #6

  • 2 динамо

    7 8 Отговор
    Доколото разбрах ще се казва Хамрун Спартанс
  • 3 То е ясно

    4 9 Отговор
    Стадиона ще се казва Литекс-Чорба .
  • 4 Бако

    5 7 Отговор
    Най-напред ще направят джамия.
  • 5 Кога Гущеров

    4 7 Отговор
    Адвокатчето "се надява" че през лятото строежът може да започне.
    Аз пък без да се надявам, ще ви кажа кога със сигурност ще бъде построен! Когато пръ.дне гущер!
  • 6 Ще се казва

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Кланицата,а вашия ще се казва Карантия. А измисленото музей че ,му сложете надпис ,,Всичко по 1 лв,,
  • 7 Стан-боцмана

    7 2 Отговор
    Я всички говеда да ходят да си мучат в обора на герена. САМО ЦСКА
  • 8 Шменти капели

    2 0 Отговор
    До лятото казват можело да започне строителството Може би но надали Левски ще ги изпревари