Last news in Fakti

19 Декември, 2022 18:33 1 572 2

Аржентина има куп невъзпяти герои за триумфа си в Катар

  • аржентина-
  • катар 2022

Всички погледи са в Лео Меси и Еми Мартинез, но само с двама играчи не се печели подобен турнир

Аржентина има куп невъзпяти герои за триумфа си в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина заслужено стана световен шампион за трети път в своята история, като всички са вперили погледи в Лионел Меси с оглед придобиването на липсващото парче от пъзела, за да се превърне в най-великия футболист на всички времена. Отборът на Лионел Скалони обаче разполага с още куп други играчи, които се превърнаха в невъзпяти герои, въпреки безспорния си принос към успеха. CIES компилира статистическите данни, които доказват, че подобен турнир не се печели само от един или друг футболист, пък бил той и човек със 7 „Златни топки“ зад гърба.

Родриго де Пол се оказва, че е човекът, записал най-много мачове за страната си от началото на квалификациите за Мондиала до самия му край. Дефанзивният халф на Атлетико Мадрид взе участие в 23 мача, изпреварвайки с по един Меси и Николас Отаменди.

Централният бранител пък е лидер по изиграни минути за „албиселесте“ - 2023, от които 690 във финалите.

Лаутаро Мартинез на свой ред бе винен, че едва ли не е саботирал шампионските амбиции за Аржентина, след като пропусна куп положения в изминалия месец, но без неговите 7 гола в квалификациите имаше риск изобщо страната му да не пътува за Катар.

След години никой най-вероятно няма да помни приноса на Джовани Ло Селсо за третата световна купа, защото полузащитникът се контузи преди началото на надпреварата и на негово място бе привикан Енцо Фернандез, който по-късно спечели наградата за „Най-добър млад играч“ на турнира. Ло Селсо обаче изигра най-много минути в квалификациите измежду аржентинците, така че липсата на медал за него със сигурност е болезнена.

В същото време е трудно да определим за „герои“ хора като Лукас Бойе, Тиаго Алмада, Факундо Медина и Емилиано Буендия, защото те изиграха между 3-10 минути от началото на квалификационния цикъл до края на финалната надпревара. И все пак те ще разказват на внуците си, че са имали своя, макар и минимален принос за успеха през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    4 7 Отговор
    Аде стига глупости! Свалям шапка на режисьорите! Изтикаха рахитичното аржентинче да вземе купата! Махнаха Бразилия, махнаха и Португалия! Браво!
  • 2 Фуренеса

    1 0 Отговор
    Не беше справедливо цял отбор да играе за меси,а той да се приравнява с марадона! Е,не е марадона сакатлък!