Last news in Fakti

23 Декември, 2022 16:03 1 262 1

Филип Лам скочи на Джани Инфантино: Засилва се усещането, че той не мисли най-доброто на играта

  • филип лам-
  • джани инфантино-
  • фифа-
  • германия-
  • евро 2024

Директорът по организацията на Европейското първенство през 2024 г. неслучайно отказа поканата, за да присъства на Мондиала в Катар

Филип Лам скочи на Джани Инфантино: Засилва се усещането, че той не мисли най-доброто на играта - 1
Снимка: БГНЕС

Организационният директор на Европейското първенство по футбол през 2024 г. - Филип Лам, отправи сериозни критики към работата на президента на ФИФА - Джани Инфантино, говорейки пред RND, цитиран от DW.

Все повече се създава усещането, че Джани Инфантино не мисли най-доброто на футбола и изглежда, че просто му липсва почтеност. Той се възползва от играта“, каза световният шампион с екипа на Германия.

Лам неслучайно отклони поканата от Катар за световното първенство, макар тогава аргументите му да бяха насочени към скандалния имидж на страната-домакин около човешките права.

Инфантино понастоящем е обект на негодувание от все повече страни с оглед ужасните решения, които прокарва с оглед факта, че е единственият кандидат за президентския пост в Световната футболна федерация. Той първоначално искаше да организира световни първенства на всеки две години, а сега циркулира около идеята за такова на всеки три. Успешно наложи модела за увеличение на броя участници от 32 на 48, а последната му идея е свързана с преструктурирането на световното клубно първенство, което да измести Шампионската лига в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордостта на Тарра

    2 0 Отговор
    Джани Инфантино е поне фамилията му подхожда.. поведението наистина му е инфантилно