Last news in Fakti

23 Декември, 2022 17:33 906 0

Хауърд Уеб смята, че никога преди не е имало толкова високи стандарти за съдийството

  • хауърд уеб-
  • вар

Новият шеф на арбитрите в Англия изненада с думите си за своите колеги

Хауърд Уеб смята, че никога преди не е имало толкова високи стандарти за съдийството - 1
Снимка: БГНЕС

Хауърд Уеб изказа сериозни суперлативи към настоящото състояние на футболното съдийство в Англия, след като бе назначен за шеф на арбитрите, измествайки от поста Майк Райли.

Мисля, че без съмнение съдийските стандарти са по-добри сега, отколкото ги оставих през 2014 г., когато се оттеглих. Може не винаги да са така постоянни, но смятам, че е истина“, каза един от някогашните топ рефери в света пред talkSPORT.

Думите му обаче идват на фона на куп скандали, които забъркаха колегите му в последните няколко години, особено след въвеждането на ВАР-системата. Независим орган дори отчете, че от началото на сезона във Висшата лига са допуснати 6 фрапантни грешки след намеса на видео-асистенците, като при това са взети под внимание само 48 от проверените решения за основа.

Правилата за нарушения в наказателното поле са по-объркани от всякога, а двойственият аршин при раздаването на картони стана повод не един и два клуба да възроптаят публично срещу съдийските отсъждания.

Уеб категорично ще трябва да наложи сериозни промени в начина, по който се ръководят мачовете на „острова“, и се надяваме, че думите му днес са по-скоро дипломатичен ход спрямо новите му подчинени, отколкото да е реална оценка за работата им до момента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА