Last news in Fakti

4 Януари, 2023 18:03 868 1

Кои са дузпаджиите на 2022 г. във футбола (ВИДЕО)

  • неймар-
  • хари кейн-
  • ерлинг холанд

Това е надпревара, която едновременно дава поводи за гордост и за критики

Кои са дузпаджиите на 2022 г. във футбола (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Дузпата е един от най-интересните и драматични аспекти на футбола. Отбелязването ѝ винаги поляризира зрителите. Едни ликуват от перфектната възможност любимците им да вкара гол, а други беснеят, че отборът им е наказан от правилата на играта. По тази причина изпълнителите винаги са обект на крайни емоции от двете страни на стадиона. Нека сега проверим кои бяха най-големите дузпаджии през изминалата 2022 г., според данните на Transfermarkt.

Топ 10 започва с Рияд Марез от Манчестър Сити. Той е получил правото да изпълни 11 наказателни удара, от които е отбелязал само 7.

След него се нарежда Софиян Буфал, който е безгрешен във всяко едно от 7-те си изпълнения за клуб и родина. Със същия актив може да се похвалят Флориан Тардие от Троа и Иван Тони от Брентфорд.

Под №6 е Уисам Бен Йеден. Нападателят на Монако има 8 гола от 9 изпълнения, споделяйки актива си с Килиан Мбапе.

9 гола в 10 изпълнения пък има Винченцо Грифо от Фрайбург. Той е еднолично с подобен актив.

Ерлинг Холанд се утвърждава, като един от най-добрите дузпаджии в Европа. Норвежецът има 9 гола от 9 наказателни удара, за да бъде нареден на бронзовото място.

С 10 гола в 13 удара от бялата точка е Хари Кейн. Той обаче завинаги ще помни онзи пропуск на световното в Катар.

И с най-много вкарани попадения от дузпа за изминалата година е Неймар. Бразилецът има 11 гола на сметката си след 12 изстрела. Една голяма част от тях са именно с екипа на „Селесао“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.