Last news in Fakti

9 Януари, 2023 19:33 1 667 2

Гарет Бейл обяви край на състезателната си кариера

  • гарет бейл-
  • уелс

Най-успешният уелски футболист в историята приключи на 33-годишна възраст

Гарет Бейл обяви край на състезателната си кариера - 1
Снимка: БГНЕС

Гарет Бейл официално съобщи днес, че спира с професионалния футбол едва на 33-годишна възраст.

Той сподели в социалните мрежи съобщение, с което заявява категорично, че „драконът завинаги ще остане в сърцето му“, визирайки логото на Уелската футболна федерация. Именно за националния си тим той даде най-доброто, на което е способен, на фона на противоречивата си клубна кариера.

Бейл се превърна в най-успешния уелски атлет, засенчвайки великан от ранга на Райън Гигс. Той бе избран на 6 пъти за „Най-добър футболист“ в страната си, 5 пъти вдигна Шампионската лига с екипа на Реал Мадрид и изведе „драконите“ на първо световно първенство в Катар от 1958 г. насам. Той се превърна и в първия играч, преминал границата от €100 млн. за трансфер, когато напусна Тотнъм в посока испанската столица през 2013 г.

Гарет Бейл подписа краткосрочен договор с Лос Анджелис през лятото, за да бъде на ниво за Мондиала, така че американският тим се оказва последната стъпка в кариерата му на терена.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо от село

    5 1 Отговор
    Браво Гарет!Мъжкар си...А не печалбар и комплексар..

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.