Last news in Fakti

19 Януари, 2023 16:33 883 0

Нюкасъл и Борусия Дортмунд влизат в спор за 18-годишен суперталант от Ла Лига

  • иван фреснеда-
  • райо валекано-
  • нюкасъл юнайтед-
  • борусия дортмунд

Младокът наскоро поднови контракта си с откупна клауза в размер на €30 млн.

Нюкасъл и Борусия Дортмунд влизат в спор за 18-годишен суперталант от Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС

18-годишният суперталант на испанския футбол - Иван Фреснеда, съвсем скоро може да направи първия си голям трансфер, според The Athletic.

Десният бранител на Райо Валекано е попаднал в полезрението на Нюкасъл Юнайтед и Борусия Дортмунд, докато някои източници дори го свързват с Ювентус.

Смята се, че англичаните и германците са приготвили оферти в размер на €15 млн., но фактът, че наскоро подписа нов договор с настоящия си клуб означава, че тази сума може и да набъбне допълнително. Все пак в контракта му фигурира откупна клауза в размер на €30 млн., така че не е изключено от Валекано да са непреклонни в разговорите.

Възможностите за Фреснеда да коренно противоположни към момента. От една страна „свраките“ са в началото на най-амбициозния проект във футбола от катарската инвазия в ПСЖ, а от друга „жълто-черните“ се утвърдиха, като най-надеждната люпилня на таланти в Европа. Младият защитник несъмнено ще бъде натоварен с различни очаквания и затова е много важно за него да вземе правилното решение. Дори не е изключено да остане в родния си тим поне още година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА