9 Февруари, 2023 21:30 1 284 8

Президентът на МОК с призив към Украйна

  • мок-
  • украйна-
  • томас бах

Различни гледни точки в спорта

Президентът на МОК с призив към Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах призова Украйна да не бърза с идеята за бойкот на Олимпийските игри през 2024 година, тъй като това би било нарушение на олимпийските принципи, съобщи Ройтерс.

Украйна се надява да получи широка международна подкрепа за забрана на участие на руски и беларуски спортисти на Игрите

МОК обяви миналия месец, че на спортисти от Русия и Беларус може да бъде позволено да спечелят места за Олимпийските игри и да се състезават като неутрални състезатели.

Организаторите на Олимпиадата заявиха, че ще се съобразят с решението на МОК по въпроса, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот

    33 2 Отговор
    Окраинските фашисти които избиват цивилни 9 години нямат място на Олимпийските игри
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 3 Отговор
    ZE
    започна да получава
    НЕ
    ‼️‼️‼️‼️
  • 3 РЕАЛИСТ

    24 2 Отговор
    Значи древните гърци са спирали войните по време на Олимпийските игри, а сега Украйна иска да ги използва за политически цели и да лиши Русия от участие. Вече нямаме ООН, а Украйна диктува правилата в Света.
  • 4 КУБЕРТЕН ОТ КУБРАТ

    3 2 Отговор
    ЗАРАДИ ДВА
    🐀 🐀
    ЩЕ„ ИЗГОРИ” ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО☝
  • 5 Павел пенев

    19 2 Отговор
    Ако страните от БРИКС откажат участие в Олимпийските игри, олимпиада просто няма да има и това много добре се знае от МОК, където интригите са коварни а корупцията е жестока.
  • 6 Потрес

    21 2 Отговор
    Гледам ги днес в ЕС парламента пляскат и се кланят на това зелено нищо, такова падение, какво падение!?
  • 7 778

    6 3 Отговор
    Въпреки, че съм на страната на Украйна в конфликта и познавам творчеството и филмите на Зеленски много преди войната съм против и много от прийомите, които ползват украинците! От къде на къде ще искат забрЗдравей Емилия, една позната италианка си търси личен лекар говорещ италиански. Знаеш ли някой в София?ана за участие на руските спортисти в състезания, да се напада Иран и санкции срещу други държави подкрепящи и снабдяваше Русия! Това не е правено дори срещу САЩ и гражданите й по време на войните във Виетнам и Ирак, та сега в тази ще се прави! Те самите са нападнати несправедливо, но и призовават да се направи същото с други народи! Никой народ не струва повече от останалите!
  • 8 Просто човек

    1 9 Отговор
    Рашистан няма място в цивилизования свят!!!