Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 21:32 838 4

Йоханес Бьо спечели трета световна титла в Оберхоф

  • йоханес бьо-
  • биатлон-
  • преследване

Владимир Илиев зае 16-о място в преследването в биатлона

Йоханес Бьо спечели трета световна титла в Оберхоф - 1
Снимка: БГНЕС

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели трета титла от три старта на Световното първенство по биатлон в Оберхоф. Водачът в генералното класиране за Световната купа бе най-бърз в преследването при мъжете и така добави ново злато след тези в спринта и в смесената щафета, предава БТА.

Много силен старт направи българинът Владимир Илиев, който завърши на 16-о място в класирането, въпреки че допусна три пропуска в стрелбата.

Бьо потегли от първа позиция и не изпусна лидерската позиция до края, като свали всички 20 мишени по пътя си. Той финишира за 33:34.5 минути и изпревари с повече от минута всички останали.

Сребърният медал на 1:11.2 минути остана за Стурла Холм Лагрейд. Норвежецът, също като сънародника си Бьо, премина без грешка при стрелбите. Бронзовото отличие стана притежание на шведа Себастиан Самуелсон, който с два пропуска финишира на 1:54.1 минути от победителя.

Самуелсон бе въвлечен в люта битка с Тарей Бьо за бронзовото отличие. По-големият от братята Бьо направи четири пропуска в стрелбата и във финалната обиколка нямаше сили да се бори с по-свежия си съперник от Швеция. Бьо завърши на 3.2 секунди от почетната стълбичка. Пето място зае друг норвежец - Ветле Шастад Кристиансен на повече от две минути от победителя, а представителят на домакините от Германия Йоханес Кюн се нареди на шеста позиция.

Владимир Илиев, който стартира от 20-а позиция, направи три пропуска, като два от тях бяха на последната стрелба, което му коства място в топ 10. Илиев завърши на 3:31.6 минути от първата позиция и на по-малко от половин минута на от десетия Роман Реес от Германия.

В понеделник е почивен ден на световното първенство по биатлон, а във вторник и сряда са индивидуалните стартове на 15 километра при жените и на 20 километра при мъжете.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    4 1 Отговор
    СТРАШНИ СА АСТМАТИЦИТЕ :))
    ....
  • 2 арестига

    4 1 Отговор
    с тези норвежки болни бе.Хората едва дишат и по милост им дават златните висулки.Горките асматици.
  • 3 премъдри

    0 0 Отговор
    Не пропусам състезание по биатлон от повече от 20 години, но такъв изрод като тоя не помня. Дори и Бьорндален в най-силните си години не е доминирал толкова. Винаги съм му бил фен, още от първата му поява, но прави състезанията направо безинтересни.
  • 4 9689

    0 0 Отговор
    Когато лекуваш астмата побеждаваш без проблем.