6 Март, 2023 12:29 4 892 8

Бруталното изпреварване на Алонсо срещу 7-кратния световен шампион Хамилтън (ВИДЕО)

  • формула 1-
  • фернандо алонсо

Испанецът с феноменална маневра

Бруталното изпреварване на Алонсо срещу 7-кратния световен шампион Хамилтън (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първият старт от сезон 2023 във Формула 1 предложи двойна победа на "Ред Бул". Шампионът от последните 2 кампании Макс Верстапен (Нидерландия) ликува на пистата в Бахрейн, а втори се подреди съотборникът му Чеко Перес (Мексико).

По средата на състезанието пък се разрази дуел между 7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън и двукратния краен първенец в шампионата Фернандо Алонсо.

Испанецът изпревари великобританеца, след това Люис бързо си върна временната пета позиция. Алонсо обаче не се пречупи и осъществи страхотна атака. Даде индикации, че ще опита изпреварване от външната страна на завой след бърза права, показа се в дясното огледало на болида на Хами. Люис зае защитна траектория, а Фернандо сви с максимална възможна газ към вътрешната страна на завоя. В резултат 41-годишният испанец зае петото място, а в края на състезанието дори се качи на подиума.

Едва ли "Астън Мартин"-а на Алонсо има големи предимства спрямо "Мерцедес"-а на Хамилтън, напротив. В това състезание сякаш големият победител бе именно Фернандо Алонсо, защото първите 2 позиции изглеждаха "абонирани" за машините на "биковете".

През вече далечната 2006 година Алонсо и неговото "Рено" изпревариха драматично в битката за титлата великана Михаел Шумахер с "Ферари" и Шуми не съумя да спечели 8-ата. Битката между Фернандо и Михаел през въпросния сезон е една от най-епичните в историята на спорта.

В началото на 2023 година испанецът отново показа, че колкото по-класен съперник има, толкова по-решителен е:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този Хами

    35 7 Отговор
    май не разбра как го изпревари Алонсо

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мунчо юмручето

    11 16 Отговор
    Това какво трябва да означава и Шумахер го изпреварваха разни оръфлеци когато беше в мерцедес и се бореха да са във златната среда като не ти върви колата ако ще и 10 кратен шампион да си нищо не можеш да направиш

    Коментиран от #5

  • 4 Аз....

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Този Хами":

    🙏🙏🙏🙏👍😁
  • 5 Аз....

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Мунчо юмручето":

    Павилно си си написал"Мунчо".....
    Вземи и погледни как изпревари Шумахер с драгливото Ренде преди много време!!!
  • 6 точно така

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Този Хами":

    Алонсо е истински майстор и пич, а "хами" е лигав интригант с лабилна психика който може да побеждава само ако е с най-силната кола и съотборника му задължително да е по-бавен от него или вързан на каишка от отбора! Точно "хами" изобщо не заслужаваше да спечели 7 титли и над 100 победи, имаше къде къде по подходящи пилоти които да го направят, просто лекенцето извади наистина удивителен късмет в някои моменти.
  • 7 Ацо

    13 1 Отговор
    Да гледаш как клиентски отбор наказва заводския не се случва често,а пък и киселата физиономия на Тото Волф казва всичко! Браво на Алонсо и на 41 си го може !
  • 8 волан

    9 1 Отговор
    Фернандо Алонсо си е шампион. Толкоз.