25 Март, 2023 22:07 2 683 1

Александра Фейгин сменя своя хореограф

  • фейгин-
  • александра-
  • фигурно пързаляне-
  • треньор

Това съобщи нейната треньорка Ина Лутай

Александра Фейгин сменя своя хореограф - 1
Снимка: БГНЕС

Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през следващия сезон, съобщи треньорката на фигуриската Ина Лутай. Сестрата на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова подкрепяше състезателката си от София, тъй като не пътува за Япония.

„Много съм доволна, защото последните два сезона бяха изключително тежки за нея. Тези шест месеца, през които не тренира, си оказаха влияние. Смятам, че изиграването чисто на скоковете, без абсолютно никакво наказание от съдиите, е огромен успех за нея. Това ѝ дава една увереност, че тепърва най-добрите ѝ класирания предстоят", каза специално за БНР Лутай след 24-о място на Фейгин на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

"Сега ще ѝ дадем почивка от една седмица и след това започваме работа по новите програми. В момента много подробно изследвам абсолютно всеки хореограф, който работи на световно ниво, който поставя програми на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който тя да работи през следващия сезон. Чудя се, на кой точно да се спра", допълни сестрата на Албена Денкова.

До сега Александра Фейгин работеше с руския хореограф Никита Михайлов.

"Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната програма тя е отишла при него с молба да пробва четворен тулуп. Споделила е, че леда я изхвърля изключително добре. Направила е 5-6 опита, въпреки че не е заложен в програмата ѝ. Андрей каза, че някой са били успешни. Сега ще поискам разговор с федерацията. Ще настоявам, когато в началото на сезона заледяват пързалката в Зимния дворец, да извикат специалист от чужбина или пък човек, който разбира от съставките, които трябва да съдържа леда, за да може той да бъде добър за индивидуално фигурно пързаляне. За нас това ще бъде много важно", добави треньорката.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    2 0 Отговор
    Световната федерация по лека атлетика потвърди, че ще забрани на трансджендър-състезатели да участват в състезания за жени. Забраната се отнася за трансджендъри, които са били мъже в пубертета си, но след това са си сменили пола.
    "Предприехме решителни действия да предпазим женските категории в нашия спорт, като ограничим участието на трансджендър атлети. Това решение бе взето след консултации с множество заинтересовани страни, включително 40 федерации, нашите атлети, нашите треньори, атлетическата комисия, както и редица други групи, включително и трансджендър групи, експерти на ООН, Международния олимпийски комитет и Пара-атлетиката. Мнозинството от тях заявиха, че трансджендър атлетите не трябва да се състезават в женските категории."- заяви президентът на Световната атлетика ,лорд Себастиан Коу.