5 Април, 2023 18:00 1 736 10

"Лудия" настигна постижение на Шумахер

  • формула 1

Макс Верстапен вече е печелил на 23 писти във Ф1

"Лудия" настигна постижение на Шумахер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Асът на "Ред Бул" Макс Верстапен ликува в Гран При на Австралия, миналия уикенд. Така "Лудия" Макс изравни постижението на седемкратния световен първенец във Ф1 Михаел Шумахер за победи на различни трасета в шампионата.

Двамата са печелили на 23 различни писти във Формула 1, което им отрежда второто място в тази класация. Едноличен лидер в нея е другият седемкратен световен шампион Люис Хамилтън, който е ликувал поне веднъж на 31 различни трасета.

25-годишният Верстапен е лидер в настоящото класиране на Ф1. Той е шампион от предходните 2 сезона. Шансовете Макс да спечели трета световна титла във Формула 1 тази година са огромни.

Интересно е дали той ще доближи или дори изпревари след време рекорда за най-много световни титли в шампионата. В момента изключително престижното постижение е за Хамилтън и Шумахер.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво бе

    1 0 Отговор
    чудя се ако шуми не беше претърпял тая нелепа история при каране на ски тоя лудия кога щеше да го стигне сравнението е много тъпо тервел ли си илиев ли не те знам

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    Кой измисли Лудия , тоя дечко е всичко друго , но не и Лудия.... ревльо
  • 10 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "браво бе":

    Кво му обясняваш на тоя лумпен... Това са несъпоставими статистики... По времето на Шумахер нямаше такова въртене на пистите всеки сезон и такъв избор за календара. Колкото за лудия... Абсолютно прав си. Помня Хамилтън като му уредиха да кара MP4/4 на Сена и беше полудял, усмивката му беше от ухо до ухо... Последното турбо чудовище. Човекът директно си призна, че въобще не може да си представи как са карали това чудо, 90% от времето с една ръка, защото с другата постоянно сменя скоростите, малък down force, никаква сигурност ... Хамилтън директно каза, че трябва да си луд донякъде за да хо караш на максимум. Никаква връзка с модерните болиди. Затова и пилотите от тази ера останаха на пиедестал, просто караха автомобили, които те убиваха при грешка... 80те бяха невероятни, 90те след тях също бяха добри.