Last news in Fakti

20 Септември, 2013 11:54 878 2

Домусчиев: Надявам се България да ни подкрепи

  • лудогорец-
  • домусчиев-
  • псв-
  • лига европа

Босът заяви, че това е успех за целия български футбол

Домусчиев: Надявам се България да ни подкрепи - 1
Снимка: БГНЕС
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев не скри гордостта си от престижната победа с 2:0 на неговия отбор като гост на ПСВ Айндховен в мач от Лига Европа. Той похвали тима си и изрази надежда, че сега всички българи ще подкрепят Лудогорец в мачовете в Европа.
 
„Аз мисля, че това е един изключителен успех. Успех не само за Лудогорец, но и за българския футбол. Доколкото знам досега български отбор не е успявал да вкара гол в Айндховен, а и дори да спечели точка. На фона на историята и това, което направихме днес, това е един голям успех. 
 
"Най-важното е, че го направихме не с някакъв късмет, а с една добра игра. Дори колегите от Айндховен ни поздравиха и казаха, че не са очаквали да играем така. Бяха доста сюрпризирани. Повечето хора ни бяха отписали, но аз очаквах, че се борим и ще се представим доволно. Не бях убеден дали ще завършим наравно, дали ще завършим с минимална разлика или ще паднем. Но не очаквах поражение от ПСВ. Виждате, че и ние израстваме, трупаме самочувствие и опит. Мисля, че тази победа ще помогне много на отбора в следващите мачове, а за следващите години“, каза Домусчиев. 
 
„Чувствам се горд от постигнатото. Ние сме Давид срещу Голиат. Излизаме срещу клубове, които имат бюджети десетократно по-големи от нашия, но играем като равен с равен. И ето успяхме дори да се справим с първия клуб от това ниво. Горд съм от това, което сме направили ние като собственици, като ръководство, а също и играчите. В рамките само на 2 години да стигнем дотук и да имаме такива постижения не е малко. Още от самото началото обявихме, че нашата цел е да преминем в следващата фаза на Лига Европа. Най-добрият вариант за нас е да сме първи в групата. След тази победа обаче целите не се променят. Ние сме здраво стъпили на земята. Виждаме, че това нещо е възможно и дано момчетата да се справят“, допълни още Домусчиев.
 
„На стадиона имаше близо 400 наши сънародници, което много ме радва. Видяхме за каква подкрепа става въпрос, тези хора се чуваха през цялото време и надвикаха агитката на домакините. Това ме прави много щастлив. Знаем, че това не са хора от Разград, даже нямат нищо общо с отбора, но застанаха зад него и го подкрепиха. Силно се надявам България да ни подкрепи. Аз като българин съм го правил винаги и през целия си живот съм избирал българското. Независимо дали в бизнеса, в социалната сфера или в спорта. Надявам се всеки българин да ни подкрепи, дори и да не дойде на стадиона“, допълни собственикът на Лудогорец.
 
Кирил Домусчиев допълни, че дори и той е изненадан от бързото израстване на отбора.
 
„Не сме очаквали, че ще стигнем дотук за толкова кратко време. Общо взето винаги сме говорили да се надгражда, постепенно да се изкачват стъпалата и постепенно да се ходи нагоре. При нас обаче се случиха малко по-бързо и виждате какво става. Явно имаме и много добър мениджмънт. Все пак тези играчи са селектирани и мотивирани от нас, явно работим добре и всичко това е плод на нашата работа. Четох тези дни Телеграаф, най-големият вестник в Холандия, също и други издания, видях, че са доста впечатлени от Лудогорец. Не могат да разберат какво става, но видяхте. Дойдохме и 2:0 си е красноречиво“, допълни още Домусчиев.
 
Същевременно Домусчиев се надява, че сгъстеният календар няма да окаже влияние на свежестта на отбора.
 
 „Според мен отборът е подготвен добре, има своите шансове. Ние имаме добри треньори и качествени играчи. Виждате, че който и да влезе се справя. Днес игра Дани Абало вместо Иван Стоянов и той игра нелошо, даже можеше да вкара един или два гола. В средата на терена Фабио Ешпиньо се представя много добре, а на пейката стои играч като Христо Златински. Лудогорец има достатъчно футболисти, разполагаме с дълга пейка, така че не пречи да играем с два различни състава“.
 
Накрая собственикът на Лудогорец призна, че са водени преговори с Венци Стефанов за общ стадион със Славия. 
 
„Да, има такова предложение. С Венци Стефанов сме го обсъждали, ние получихме покана от Славия. В тази насока обаче няма нищо конкретно и не мога да го коментирам“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Браво на Лудогорец играха мъжки,както трябваше и това даде резултат.
    БРАВО.
  • 2 galaxy

    0 0 Отговор
    Браво!!!