18 Април, 2023 18:33 2 013 11

Непо с победа за радост на спортна Русия

  • шах

Китаецът Динг Лирен вече с 3 загубени партии в големия спор

Непо с победа за радост на спортна Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ян Непомняшчий спечели седмата партия в битката за световната титла по шахмат.

Непо се възползва от грешка на Динг Лирен и поведе с 4:3 точки.

Непомняшчий и Лирен са съответно втори и трети в световната ранглиста в класическия шах.

Номер 1 в класацията е Магнус Карлсен. Той разгроми с 4:0 Ян в предходния сблъсък за титлата и сега прецени, че не желае да защитава отново короната срещу Непо.

Голямото спортно събитие се провежда в Астана, Казахстан. Регламентът предвижда максимум 14 партии с класическа контрола и евентуални тайбрек-партии. Непо днес беше с белите фигури. Той е представител на руската шахматна школа. Партията завърши преди 38-ия ход.

Ян е победител от Турнира на претендентите и вече е фаворит за шахматната корона.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007

    6 25 Отговор
    Естествено няма да играе с фашист. Магнус е велик шампион и няма как да се принизи да легитимира рашиския фашизъм!!!🇧🇬🇺🇸🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 2 отегчен

    4 18 Отговор
    Колко ли му платиха на Магнус за да се отегли, за да може русо-китайците да се правят на шампиони?

    Коментиран от #11

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор
    При положение,че има ИИ,който унищожава всичко на шахматната дъска ,да ми говорите за шахмат с хора...И какво е това Непо,да не ти е работил на нивата,а??Ще напишеш Гросмайстор еди кой си.Оказа се ,че руснаците пак гипускат да играят.Едно време бяха известни с комбините си по опените,сега с комбините на по-високо ниво.Всяко знаещо нотацията ...същество с ИИ ,може да победи всеки човек!Непо?????????????????????????

    Коментиран от #8

  • 4 шааа

    11 8 Отговор
    Не очаквах Магнус да е такъв пъзльо, който ползва събитията в Урайна, за да си спести публичния срам да бъде победен от руснак.
  • 5 Ццц

    5 8 Отговор
    А защо няма американски шампион по шах? Въпросът е риторичен.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Много неграмотно сте списали.Мачът е от 14партии,досега гледах първите 7 и резултатът е 3,5:2,5 за Непомнящий.Вие така сте го написали като да е 3:0........Ако разбирахте НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕщо от шах щях да ви направя и анализ на партиите.Макар за такива ,като бг.....това е в корен Неправилно.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор
    Тази седмата партия е някаква пародия на"Френска защита"!Редно е да е кръстена "Немска",защото много я играеха старите гросмайстори,като улман,кнаак !Нивото на шахмата при ,човеците в момента е .......Още на 4ия ход..черните играят С:д4????Слабо!Този магнус еди кой си с право се е отказал!Те не са му от нивото!Резултатът е 4:3 и нищо не е ясно.Китайците са много жилави!
  • 8 007

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ми то и колите са по бързи от хората. Да спрем бягането, колоезденето, кънки , ски, че снегомобилите са по бързи!!!🇧🇬🇺🇸🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #9

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "007":

    Не е правилно такова сравнение.Докато играех професионално,компа бе жалко подобие на чудивището в,което се превърна и аз се гаврех с удоволствие с него..В един момент се отделих,а синът ни докато учеше 2ро викше микросистем техник се върна за коледа и ни донесе някакви подаръци лап-топи...пусна един и ми каза ...поиграй с него...Гледам готин филм....за лекари по лейдибтв!

    Коментиран от #10

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    беше някъде 2001-2003?тогава ядох страхоте бой от компа,мисля програмата бе Фриц!От тогава започнах да уважавам много компа и да анализирам всякакви шахматни програми.....тоя Турсикият сериал е много готин"Доктор Чудо"-Гледам го с кеф!
  • 11 Сандо

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Защо да му плащат?В Норвегия останаха ли още нормални хора?А като не иска да играе,да си стои в къщи или да ходи за риба.