Last news in Fakti

30 Април, 2023 09:24 960 1

Националите по баскетбол за мъже играят в Турция в предварителните олимпийски квалификации

  • баскетбол-
  • турция-
  • българия-
  • квалификации-
  • олимпиада

Турнирите ще се проведат между 12 и 20 август

Националите по баскетбол за мъже играят в Турция в предварителните олимпийски квалификации - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Турция, Полша и Естония ще бъдат домакини на предварителни квалификации по баскетбол за мъже за Олимпийските игри през 2024 за Европа. Това реши Бордът на ФИБА на свое заседание в Манила, предава БТА.

Както беше обявено, 40 отбора от цял свят, сред които 16 от Европа, ще се борят за общо пет места в същинските квалификации за участие в Игрите в Париж. Турнирите ще се проведат между 12 и 20 август, непосредствено преди началото на Световното първенство в Индонезия, Филипините и Япония тази есен.

Националният отбор на България ще играе мачовете си в Турция, реши още ФИБА.

16-те отбора ще бъдат разпределени в два потока по осем, като най-добрият от всеки от тях ще продължи битките за Париж. Потокът, в който ще играе България, включва съставите на домакина Турция, а също: Хърватия, Украйна, Белгия, Нидерландия, Исландия и Швеция.

Все още не е ясен жребият за разпределението в двете групи по четири отбора, сред които ще се излъчат полуфиналисти и финалисти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 успех, момчета!

    1 0 Отговор
    Честно казано имаме готин отбор на средно европейско ниво с 1 супер мега звезда и перспектива да вървим нагоре.

    Благодарим на всички замесени в издграждането на този отбор и стискаме палци!