Last news in Fakti

3 Май, 2023 15:21 720 0

Ярък лъч светлина в тъгата на Парния валяк

  • партизан белград-
  • баскетбол

Капитанът Кевин Пантер няма да е наказан, ако "гробарите" се класират за Финалната четворка на Евролигата

Ярък лъч светлина в тъгата на Парния валяк - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Партизан Белград загуби драматично с 2 точки разлика 80:82 третата среща от четвъртфиналната серия срещу Реал Мадрид в Евролигата.

"Гробарите" загубиха пред 20 хиляди свои фенове в залата си в Белград. Партизан обаче води с 2:1 победи в серията, в която се играе до 3 успеха от максимум 5 мача.

За срещата вчера бяха наказани 4 основни играчи. Двама от най-добрите баскетболисти на Реал Мадрид, титулярният център на Партизан и да използваме метафора - сърцето и душата на този тим на "гробарите" - Кевин Пантер. Санкциите са по повод масовия бой в мач номер 2 от серията, игран в Мадрид.

Любопитно е, че наказанието на Матиас Лесорт изтича и той ще е на линия за среща номер 4, която е в Белград.

Капитанът Пантер пък е наказан за 2 мача. Т.е ще играе в евентуалния пети двубой от серията.

Ако вчера "гробарите" бяха победили, това означаваше, че щяха да са без Кевин Пантер в полуфиналния мач от Топ 4 на турнира.

Тъй, че може би Фортуна се усмихва на Партизан Белград дори в загуба.

Ако "гробарите" стигнат до Финалната четворка на надпреварата, ще могат да разчитат на капитана си. Иначе Партизан може би щеше да е лек аутсайдер срещу всеки друг тим в полуфинален мач от настоящата кампания на турнира.

Санкциите, които получиха двама лидери на Реал не изглеждат чак толкова ключови, защото отборът има в пъти по-висок бюджет от Партизан Белград и може да си позволи много голяма ротация, за разлика от "гробарите" и не малко други водещи отбори.

А колко важен е Пантер за Партизан, един от рефрените на феновете на тима е красноречив: "Един е Кевин капитана".

При положение, че треньор на Парния валяк е Желко Обрадович (9-кратен шампион на Евролигата като баскетболен наставник) едва ли "гробарите" имат по-ниска цел от титлата в настоящата кампания на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА