Last news in Fakti

14 Май, 2023 15:33 1 037 0

Франц Тост разкри как е работил с Верстапен и Фетел

  • франц-
  • тост-
  • ред бул-
  • верстапен-
  • фетел-
  • формула 1

Ръководителят на Алфа Таури ще се пенсионира в края на 2023 година

Франц Тост разкри как е работил с Верстапен и Фетел - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Алфа Таури Франц Тост ще се пенсионира в края на 2023 година. Преди това да се случи опитният австриец даде интервю за официалния сайт на Формула 1, в което той говори за своя престои в тима от Фаенца и сподели кои според него са най-бързите пилоти, с които той е имал шанса да работи, предава gong.bg.

Тост е начело на Алфа Таури още от 2006 година насам, когато отборът на Минарди бе закупен от Ред Бул и ребрандиран като Торо Росо. Целта на „биковете“ бе екипът от Фаенца да служи за подготовка на младите таланти на Ред Бул преди тяхното преминаване в основния състав на „биковете“.

Така в своите почти 17 години начело на Алфа Таури/Торо Росо Тост е имал честта да работи с пилоти като Макс Верстапен, Себастиан Фетел, Дениъл Рикардо, Карлос Сайнц, Жан-Ерик Верн, Пиер Гасли и много други. В момента пилоти на Алфа Таури са Юки Цунода и Ник де Врийс.

„Ще е много лесно да кажа, че Макс Верстапен или Себастиан Фетел са били най-бързите. Иначе те нямаше да спечелят толкова състезания и титли, но имаше и други пилоти. Те не бяха много по-бавни, но може би попаднаха в грешния отбор в грешния момент, но те двамата (Фетел и Верстапен), разбира се, са най-добрите“, заяви Тост.

„Мисля, че когато Дитрих Матешиц купи Минарди в края на 2005 година, той ми каза, че за него ще бъде много важно да обучи младите пилоти на Ред Бул и това беше целта на нашия отбор. Гледайки назад, имахме някои много талантливи пилоти като Себастиан Фетел, след това и Макс. Те спечелиха много победи и титли, но освен тях пилоти като Карлос Сайнц, Пиер Гасли, Дениъл Рикардо, Даниил Квят и сега Юки Цунода също бяха и все още са много бързи. Имахме и няколко пилоти, които израснаха много с течение на времето. Те бяха в нашия отбор и свършиха много професионална работа, развиха се, което беше хубаво да се види“, каза още австриецът.

Както е известно през 2024 година той ще бъде заменен от настоящия спортен директор на Ферари Лоран Мекис начело на Алфа Таури.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА