Last news in Fakti

21 Май, 2023 08:09 1 175 0

Реал Сосиедад победи Барселона насред "Камп Ноу" и е близо до Шампионската лига

  • реал сосиедат-
  • барселона-
  • футбол-
  • ла лига

Попаденията за гостите бяха дело на Микел Мерино и Александър Сьорлот, а за каталунците точен бе Роберт Левандовски

Реал Сосиедад победи Барселона насред "Камп Ноу" и е близо до Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Сосиедад победи Барселона с 2:1 в мач от 35-я кръг на Ла Лига. Попаденията за гостите бяха дело на Микел Мерино и Александър Сьорлот, а за каталунците точен бе Роберт Левандовски. С тази победа Реал Сосиедад остава на 4-а позиция с 65 пункта на сметката си, пет повече от следващия в класирането, а Барселона е първи с 85 точки.

В 5-а минута Реал Сосиедад направи чудесна контраатака, при която Александър Сьорлот се откъсна в предни позици и успя да отклони към Микел Мерино, който завърши добре с левия крак от вътрешността на наказателното поле, а намесата на Тер Щеген не бе достатъчно добра, за да отрази - 1:0 за Реал Сосиедад.

Осман Дембеле се извиси високо в 16-а минута, като насочи прецизно центриране към вратата. Ударът му, отправен към центъра на вратата, бе блокиран от Алекс Ремиро, който успя да спаси. Само корнер за Барселона.

В 30-а минута Мото Шо прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна златна възможност. Изстрелът му по трева бе отправен към долния ляв ъгъл, но вратарят се хвърли по удивителен начин и го извади.

Двата отбора започнаха пасивно втората част, като не искаха да рискуват в първите минути. Стигна се до 72-а минута, когато Александър Сьорлот бе намерен чудесно в свободното пространство след красива контраатака. Той овладя топката, преди да я изстреля отблизо покрай безпомощния вратар - 2:0 за Реал Сосиедад.

В 90-а минута Роберт Левандовски засече чудесно центриране на Феран Торес, като нападателят стреля с глава и не остави шансове на стража на Реал Сосиедад, оплитайки топката в мрежата - 1:2.

Времето не стигна за нещо повече и Барселона отстъпи на Реал Сосиедад след загуба на "Камп Ноу" с 1:2.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА