23 Май, 2023 15:21 2 864 3

Разликата между Сакраменто и Евролигата е огромна! Отива ли Везенков при милионерите?

  • баскетбол-
  • нба

Огромно предизвикателство пред Везенков, ако се присъедини към Сакраменто Кингс

Разликата между Сакраменто и Евролигата е огромна! Отива ли Везенков при милионерите? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В договора между Олимпиакос и Александър Везенков има клауза, при която баскетболните права на Сашо могат да бъдат откупени това лято и той да премине в тим от НБА. Сакраменто Кингс държи правата на Везенков за "Лигата на извънземните".

Важни хора от баскетболната организация на Сакраменто се изказаха много ласкаво за Сашо, а той успя да стигне до второто място в Евролигата с гранда от Пирея този сезон. Везенков според редица специалисти е най-добрият баскетболист в този турнир за изминалия вече сезон. Изглежда най-оптималният вариант за сънародника ни е да провери силите си в НБА, ако Сакраменто действително държи да го има в редиците си. А разликата между "кралете" и Евролигата е много голяма във финансово отношение, логично може да се очаква и в баскетболно.

Според eurohoops Никола Миротич от Барселона е най-скъпоплатеният баскетболист в много престижния европейски клубен турнир - с годишна заплата за миналата вече кампания от 5 милиона долара. За сравнение 7 баскетболисти на Сакраменто Кингс имат подписани договори за следващия сезон за по-големи суми. Като най-високи годишни възнаграждения трябва да вземат лидерите на тима - гардът Де'Аарън Фокс - 32 600 060 долара и центърът Домантас Сабонис - 22 милиона долара.

Сакраменто влезе този сезон в плейофите на НБА, където отстъпи от шампиона от миналата кампания Голдън Стейт Уориърс с 3:4 победи. Ако Везенков премине в Сакраменто Кингс, не се очаква в началото на кариерата си в Лигата да е сред лидерите по заплата, но наложи ли се като титуляр за "кралете" - финансово следващият му договор в НБА би бил много солиден. А чисто баскетболно, едва ли сборен отбор на Евролигата би спечелил серия в дълъг формат срещу настоящия тим на Сакраменто Кингс.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 3 Отговор
    Дано го вземат, че ми писна само да се пише за Гришо и ритнитопковците. Но да не забарвяме, че като чукнеш в Гугъл, за Саша си пише - роден Никозия, Кипър. Та надали ще разберат у Щатско, че е българин.

    Коментиран от #3

  • 2 Ммм...да

    3 3 Отговор
    В Америка няма мастика и полата на мама.
  • 3 голомеев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И от това ли разбираш.?