Last news in Fakti

24 Май, 2023 09:51 835 2

Валядолид удари Барселона с 3:1

  • барселона-
  • валядолид-
  • испания-
  • ла лига

Каталунците допуснаха второ поредно поражение в първенството

Валядолид удари Барселона с 3:1 - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Барселона загуби гостуването си на Валядолид с 1:3 в двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците, които вече си гарантираха титлата за сезон 2022/2023, допуснаха второ поредно поражение в първенството и остават с 85 точки в актива си, предава БТА.

Тимът на Валядолид, който се бори за оставане в елитната дивизия, прекъсна серията си от пет поражения в Ла Лига и заема 17-о място с 38 точки, колкото има и Кадис ((16), който е с мач по-малко.

Датският защитник на Барселона Андреас Кристинсен си отбеляза автогол още във 2-ата минута на двубоя, докато се опитваше да изчисти топката и Валядолид поведе с 1:0. Двадесет минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Ерик Гарсия срещу Гонсало Плата и канадският нападател Кайл Ларин покачи на 2:0.

Еквадорецът Плата реализира третото попадение във вратата на Барселона в 73-ата минута, а в 84-ата Роберт Левандовски се разписа за гостите и оформи крайното 3:1 в полза на Валядолид, вкарвайки 23-ия си гол за сезона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    3 0 Отговор
    Иначе в испания няма черно тото
  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Феърплей, а? Ей затова уважавам новият Барселона. Не е като този на Стойков, от където излязоха Гуардиола и тн.