Last news in Fakti

26 Май, 2023 09:18 1 332 1

Бока Хуниорс планират да направят нещо невиждано в историята на футбола

  • бока хуниорс-
  • футбол-
  • стадион-
  • ла бонбонера

Според последните данни, за които стана ясно в началото на май, от Бока са планирали това да се случи за сметката на стария стадион - митичният “Ла Бонбонера”

Бока Хуниорс планират да направят нещо невиждано в историята на футбола  - 1

Вече няколко пъти тази година се появи информация в медиите, че аржентинският гранд Бока Хуниорс планира изграждането на нов стадион. Според последните данни, за които стана ясно в началото на май, от Бока са планирали това да се случи за сметката на стария стадион - митичният “Ла Бонбонера”, на чието място да бъде построено мащабно съоръжение с капацитет от 112 хил. души.

Тези неща сега обаче бяха опровергани и се появи твърдението, че аржентинците планират да направят нещо невиждано в историята на футбола до този момент. Според италианската медия “L'Ultimo Uomo” аржентинците планират да изградят новия стадион непосредствено до настоящия си дом и двете спортни съоръжения да бъдат свързани със специален мост. Така и двата стадиона ще приемат фенове, като на единия от тях ще се играят срещите, а на другия ще се предава играта на специален екран, който ще бъде наблюдаван от южноамериканските запалянковци, които са едни от най-страстните почитатели на спортната игра.

Всичко това стана ясно на 25 май (четвъртък), когато се навършиха 83 от построяването на “Ла Бонбонера”, която ще остане още доста дълго на мястото си и ще продължи да радва едни от най-големите отбори на Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.