29 Май, 2023 19:40 1 745 3

Почетният президент на Байерн Мюнхен: Назначението на Оливер Кан бе грешка!

  • оливер кан-
  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • ули хьонес

Дори и да бяхме спечелили всички титли и националната купа и Шампионската лига, щяхме да постъпим по същия начин

Почетният президент на Байерн Мюнхен: Назначението на Оливер Кан бе грешка! - 1

Историческата фигура в Байерн Мюнхен Ули Хьонес смята, че назначението на Оливер Кан като шеф на клуба е било грешка. Бившият вратар бе изпълнителен директор на баварците, но бе уволнен след последния кръг.

"Дори и да бяхме спечелили всички титли и националната купа и Шампионската лига, щяхме да постъпим по същия начин. Решението трябваше да бъде взето", каза почетният президент на клуба пред списание "Кикер".

На 71-годишна възраст Ули Хьонес остава най-влиятелният човек в Байерн, като е член на Съвета за наблюдение - органът, който отстрани Кан от поста му, както и спортния директор Хасан Салихамиджич. Запитан дали е било грешка да бъде назначен Оливер Кан на поста през 2021 година на мястото на друга икона за клуба - Карл-Хайнц Румениге, Хьонес отговори: "В действителност трябва да признаем, че това е така". "Голямото разочарование идва от това, че мислех, че със силната си личност той ще изпълни ролята, но вместо това той се обгради с външни съветници, които доведоха до това да се създаде катастрофална атмосфера в клуба", смята почетният президент.

Оливер Кан, който имаше договор с Байерн до края на 2024 година, не само бе уволнен от клуба, но и му бе забранено да присъства на последния мач на Байерн срещу Кьолн. Кан отрече пред вестник "Билд" да има катастрофален баланс с отбора, като обясни, че проблемите на тима са заради период на преход.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Пияницата кан ми стана много антипатичен след като цъфна на рекламата за Типисо...:вашите пари са в сигурните ръце на кан..........!типисо е една от малкото къщи ,която се къса и не изплаща печалби на играчите!
  • 2 Този от километри се виждаше, че е

    1 0 Отговор
    нескопосан. Един прост вратар и най-важното противен тип, на който винаги някой друг му е виновен. С кой акъл ги назначават такива незнам. Има къде къде по-кадърни и каризматични за този пост...
  • 3 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Тоя на акъл е като Топузаков, не беше по-добър вратар от Едвин ван дер Сар и Анджело Перуци.
    Ама беше атрактивен защото биеше и псуваше нападателите на другия отбор и своите защитници.