Last news in Fakti

18 Юни, 2023 08:48 2 663 3

"Лудия" Макс продължава да доминира във Формула 1

  • формула 1

Верстапен беше драстично по-бърз от конкурентите си в квалификацията в Канада

"Лудия" Макс продължава да доминира във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доминацията на Макс Верстапен във Формула 1 продължава. Двукратният световен шампион спечели квалификацията за Гран при на Канада.

Изненадващо втори в квалификацията за Гран При-то стана Нико Хюлкенберг от Хаас. Трето време записа Фернандо Алонсо от Астън Мартин, той е трети в класирането за сезона. Нико обаче получи наказание и ще стартира пети. Така трети пък ще стартира 7-кратният шампион във Ф1 Люис Хамилтън с Мерцедес, след него е Джордж Ръсел също от "сребърните стрели"“

Серхио Перес, който е съотборник на "Лудия" Макс в "Ред Бул" имаше проблеми в квалификацията и ще потегли 12-и на пистата "Жил Вилньов" в Монреал. Перес е втори в класирането при пилотите.

Състезанието е от 21:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лоза

    3 4 Отговор
    Мъного добъре!
  • 2 ИВАН

    4 10 Отговор
    Да бе,, айде стига толкова реклама, и стига сте замърсявали планетата, автомобилните състезания са имали някакъв смисъл в зората на автомобилостроенето за усъвършенстване на автомобилите, но днес са просто поредната екологична катастрофа и перачница на пари.
  • 3 Вил Жилньов

    5 5 Отговор
    Колата му е нередовна на тос.А фотмула 1 винаги си е било мушенгия