Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 17:05 619 0

БФС не даде на Нефтохимик да играе в Несебър

  • нефтохимик-
  • несебър-
  • стадион-
  • бфс

Бургаският тим има срок до утре в 12:00 часа да посочи лицензиран стадион

БФС не даде на Нефтохимик да играе в Несебър - 1
Снимка: БГНЕС

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз не разреши на Нефтохимик да играе в Несебър домакинските си мачове в българското първенство. Основният мотив на СТК е лошото състояние на тревното покритие на стадиона.

Бургаският тим има срок до утре в 12:00 часа да посочи лицензиран стадион за провеждане на мача срещу Пирин (Гоце Делчев) от 13-ия кръг на родната „А” група.

Ето и решението на Спортно-техническата комисия:

Решение -17.10.2013г.

-  По повод постъпила  молба в СТК от ПФК „Нефтохимик” за промяна на стадиона вместо на стадион „Лазур” на градски стадион „Несебър” за срещата от ХІІІ – ти кръг на „А” ФГ между отборите на ПФК „Нефтохимик” и ПФК „Пирин” ГД която е по програма на 19.10.2013 г/събота/ от 18.00 часа , и  уведомление до СТК от ПСФК „Черноморец Бургас” за прекратяване на договора за отдаване под наем на стадион Лазур на  ПФК „Нефтохимик”.

СТК се запозна с доклада на специално назначената комисия за оглед на стадион „Несебър” и установи:

Спортното съоръжение като изградена инфраструктура – съблекални, помещения за длъжностни и служебни лица, сектор за гости, изграден VIP-отговаря на изискванията на БФС.

Тревното покритие е неподдържано  и не е в подходящо състояние за провеждане на футболни срещи от първенството на „А” ФГ.

Предвид горното СТК реши:

Не дава съгласи срещата да се проведе на Градския стадион „Несебър”.

Дава срок до 12.00 часа на 18.10.2013 година ръководството на ПФК „Нефтохимик” да представи в СТК предложение с лицензиран стадион в едно със съответната документация за провеждане на срещата ПФК „Нефтохимик” и ПФК „Пирин” ГД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА