Last news in Fakti

25 Юни, 2023 18:07 974 1

Александър Бублик триумфира в Хале

  • бублик-
  • тенис-
  • хале-
  • германия

Взе втората си титла в АТР

Александър Бублик триумфира в Хале - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Бублик от Казахстан се поздрави с успех на турнира по тенис в германския град Хале, побеждавайки на финала Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 3:6, 6:3 за час и 36 минути, предава БТА.

Бублик печели за първи път турнир от веригата АТР 500 в кариерата си и за втори път изобщо вдига титла от Тура. Той до момента имаше два участия на финал на тревни кортове, но загуби в Нюпорт два пъти – през 2019-а и през 2022-а година.

Макар да се наложи да играе три сета, казахстанецът показа здрави нерви през цялата среща. Той заложи на агресивно начало, започна да обстрелва Рубльов с мощни удари, което не позволи на руснака в нито един момент да излезе на мрежата. И макар да подаваше, Рубльов претърпя пробив и изоставаше с 0:3. До края на частта Бублик продължи в същия стил и даде едва две точки на противника при свое подаване.

Във втория сет номер 3 в схемата Рубльов опита да върне пробива в четвъртия гейм, но опитът му беше отразен. Все пак това му се получи като намерение при 4:2, когато затвърди втората си възможност в сета и изравни 1-1 след 6:3.

Но в третия сет отличното подаване на Бублик отновo доминираше. Той направи брейк за 2:0, реализирайки третата възможност при това подаване на противника. След това остана стабилен при своя си сервис и не позволи изненади. Казахстанецът завърши с резултат от 42 уинъра срещу 23 на Рубльов. Победата ще му даде възможност и да се изкачи сериозно в ранглистатa на АТР преди началото на третия турнир от Големия шлем за сезона – "Уимбълдън".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радостин

    2 1 Отговор
    От утре Джокович отново е номер 2 в световната ранглиста.