Last news in Fakti

20 Октомври, 2013 20:59 651 0

Тотнъм се справи с Вила на Тонев

  • тотнъм-
  • астън вила-
  • александър тонев

Тонев записа 11 минути за бирмингамци

Тотнъм се справи с Вила на Тонев - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Тотнъм спечели с 2:0 гостуването си на Астън Вила.

Българският национал Александър Тонев се появи за бирмингамци в 79-ата минута на мястото на Гейбриъл Агбонлахор. Той обаче не се запомни с нищо, а и мачът вече беше решен.

Преди това вече се бяха разписали Андрос Таунсенд и Роберто Солдадо за лондончани и бяха изковали успеха на тима си.

"Шпорите" бяха по-активният отбор преди почивката и търсеха попадението. То дойде в 31-ата минута, макар и малко случайно. 

Тогава Андрос Таунсенд опита центриране, но нито Солдадо, нито Люис Холтби успяха да засекат топката и тя се оплете в мрежата, недоскосната и от вратаря Брад Гузан.

Малко след това страничният рефер Дейвид Брайън беше ударен от димка в гърба и това беше най-големият инцидент в мача.

След този гол Гилфи Сигурдсон, Таунсенд и Паулиньо изпуснаха шансове да увеличат преднината на гостите, като Гузан се намеси много добре.

Все пак втори гол за Тотнъм падна. Той беше дело на Роберто Солдадо и стана факт в 69-ата минута.

Тогава Люис Холтби изведе Паулиньо на добра позиция, бразилецът намери перфектно Солдадо и за испанеца от десетина метра беше лесно да вкара.

Така Тотнъм вече събра 16 точки в актива си и дели четвърта-пета позиция с Манчестър Сити, който е със същия актив.

Астън Вила остава обаче в долната половина на таблицата. Бирмингамци остават със своите 10 точки и имат за какво да се притесняват. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА