Last news in Fakti

23 Октомври, 2013 14:55 747 0

Код червено: Хулигани са задържани в Брюксел

  • хулигани-
  • брюксел-
  • андерлехт-
  • псж-
  • безредици-
  • сблъсъци

Над града ще кръжи хеликоптер, който да съблюдава съмнително събиране на групички от хора

Код червено: Хулигани са задържани в Брюксел - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Белгийската полиция е задържала 76 футболни хулигани преди тазвечершния сблъсък от Шампионската лига между отборите на Андерлехт и Пари Сен-Жермен, съобщават местните медии. Арестувани са предимно французи, няколко белгийци и трима поляци.

Някои от ултрасите носели ножове и боксове, но повечето са задържани превантивно на база информация, предоставена от френските власти.

Въпреки че в Белгия не е имало кървави сблъсъци от много години насам, се появиха слухове, че може да се стигне до „катастрофа“ преди мача от „Лигата на богатите“. Хулиганските фракции на двата клуба са в обтегнати отношения, което е накарало местните власти да активизират над 400 служители на реда за срещата.

„Това може би е най-опасният мач за годината. Ще направим всичко възможно, за да осигурим спокойствието на нашите жители“, заяви говорител на местната управа, цитиран от „LaLibre“.

Спорът между двете агитки датира от 1992 година, когато Андерлехт и ПСЖ играят осминафинал за Купата на УЕФА. Двете фракции се спречкват и се стига до кървави сцени.

Dhnet“ съобщава, че над града ще кръжи хеликоптер, който да съблюдава съмнително събиране на групички от хора и евентуални сблъсъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА