Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 12:30 425 0

Отава и Бостън бият в НХЛ

  • бостън-
  • отава-
  • нхл
Отава и Бостън бият в НХЛ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джейсън Спеца и Боби Райън вкараха по два гола, а Отава Сенатърс размаза с 6:1 като гост Детройт. Това е четвърта победа за Отава и вече актив от 10 точки, които обаче ги нареждат на 6-о място в Атлантическата дивизия.

Детройт пък е на 2-о в същата с 13, 1 по-малко от Торонто.

Даниел Алфредсон изигра първи мач срещу отбора, в който прекара 17 сезона, 13 от които капитан. Той премина през лятото за 5,5 милиона долара годишна заплата като свободен агент в Детройт, но завръщането му в канадската столица се оказа доста горчиво.

Ерик Гриба и Джаред Коен също се разписаха по веднъж за победителите, а почетното попадение при третото поредно поражение за Детройт беше дело на Тод Бертуци.

Милан Лучич и Тори Круг вкараха по два гола за Бостън Брюинс, който разби с 5:2 Бъфало в среща от първенството на Националната хокейна лига.

Дъги Хамилтън също се разписа, като за него това е трети пореден резултатен двубой.

Вратарят на Брюинс Чад Джонсън пък спаси 14 удара, а с 12 точки тимът се изкачи на 3-о място в Атлантическата дивизия.

Брюинс имаха аванс от 3:2 след края на третата част, а 4:17 минути след началото на третата част Круг направи 4:2 с гол от левия кръг на полето пред вратаря на Бъфало.

Мачът беше прекратен за шест минути в третата част заради тежка контузия на Луи Ериксон, след като си удари силно главата си с влизащия играч на домакините Джон Скот. Лекарите на гостите му оказаха първа помощ в съблекалнята, но до края на мача той не се върна на леда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА