Last news in Fakti

19 Юли, 2023 14:30 1 292 2

Бос на МЛС отговори на Роналдо: Първенството на Саудитска Арабия не е заплаха за нас

  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • ал насър-
  • саудитска арабия-
  • млс-
  • мейджър сокър лигата-
  • лионел меси-
  • интер маями

Про Лигата направи големия си удар през миналия декември с трансфер на Кристиано Роналдо, който бе последван от редица суперзвезди от европейските първенства

Бос на МЛС отговори на Роналдо: Първенството на Саудитска Арабия не е заплаха за нас - 1

Потенциалният растеж на саудитската футболна Про Лига от регионален в глобален шампионат не представлява заплаха за Мейджър Сокър Лигата (МЛС), заяви комисионерът на американското първенство Дон Гарбър, цитиран от агенция Ройтерс.

Про Лигата направи големия си удар през миналия декември с трансфер на Кристиано Роналдо, който бе последван от редица суперзвезди от европейските първенства. Сред тях е и актуалният носител на "Златната топка" Карим Бензема. В същото време Лионел Меси премина в Интер Маями в Америка, което накара Роналдо да каже, че шампионатът на Саудитска Арабия е по-силен.

"Всъщност, за футбола е положително, че има първенства, които тепърва се появяват на пазара, правят големи инвестиции и вдигат огромен шум", заяви Гарбър пред журналисти във Вашингтон, отговаряйки индиректно на Кристиано.

"Дълги години това важеше за нас, но в момента ние се намираме в различен етап от развитието ни. Не гледам на Про Лигата като на заплаха за МЛС, а като нещо положително за футбола. Искрено им желая успех".

Гарбър добави, че се надява клуб от МЛС да срещне такъв от Саудитска Арабия на Световното клубно първенство, на което САЩ ще бъде домакин през 2025. Той смята, че растежът на Про Лигата е сходен с този на зона КОНКАКАФ, която обединява Северна Америка, Централна Америка и Карибите.

"Подкрепям проекта в зона КОНКАКАФ, защото съм пряк свидетел на инвестициите, които се правят тук", продължи той.

"Харесва ми да виждам как и останалата част от света започва да играе важна роля във футболното семейство. Без значение дали това се случва в Саудитска Арабия, Азия или някои първенства в Южна Америка".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хектор

    6 1 Отговор
    Рони има супер комплекс от Меси. Факт!
  • 2 Хектор

    1 0 Отговор
    Меси Дузпата има супер комплекс от Кристиано Роналдо. Истина!