Last news in Fakti

13 Август, 2023 08:17 1 459 0

Георги Глушков за Атанас Голомеев: Винаги е бил модел за подражание

  • атанас-
  • голомеев-
  • георги-
  • глушков-
  • баскетбол

Тежък удар за близките му и за всички нас, които обичаме баскетбола, каза президентът на БФБаскетбол

Георги Глушков за Атанас Голомеев: Винаги е бил модел за подражание - 1
Снимка: БГНЕС

Атанас Голомеев винаги е бил пример за подражание с поведението си, както на игрището, така и извън него. Това заяви президентът на Българска федерация баскетбол (БФБаскетбол) Георги Глушков (на снимката) по повод кончината на легендарния български баскетболист.

Атанас Голомеев почина след тежко боледуване, малко повече от месец, след като навърши 76 години.

"Тежък удар за близките му и за всички нас, които обичаме баскетбола. През всички тези години е бил близо до баскетбола, а за нашето поколение е бил фар и модел за подражание - както на игрището, така и извън него. Аз съм чувствал винаги подкрепа, въпреки трудностите. Когато е трябвало да бъде критичен, е бил такъв, с ясното съзнание, че обича баскетбола", каза още Глушков за Змея, както бе наричан Голомеев.

"Той е от най-големите ни фигури в баскетбола, признат е в Европа и след това е приет и в Залата на славата. Изказвам съболезнования на близките му", добави Георги Глушков пред официалната страница на БФБаскетбол.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА