Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 16:43 512 0

Пак ще изменят Световната лига

  • световната лига-
  • волейбол-
  • изменят
Пак ще изменят Световната лига - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Световната лига по волейбол ще има нов формат през следващата година. От международната федерация обявиха, че в състезанието ще участват рекордните 28 отбора. Те ще бъдат разделени в три групи според подреждането им в световната ранглиста.

Българският отбор ще попадне в първата заедно със съставите на САЩ, Русия, Полша, Сърбия, Италия, Бразилия и Япония. Тези 8 отбора ще бъдат разделени на две, като всеки ще изиграе общо 12 срещи на принципа домакин-гост.

Най-добрите 4 се класират за финалната шестица, в която ще участват и домакинът или най-добрият трети тим от двете групи плюс победителя от втората група.

Във втората група участват 12 отбора - Франция, Германия, Аржентина, Холандия, Ирландия, Австралия, Репуллика Корея, Канада, Куба, Белгия, Португалия и Финландия. Там ще се проведе отделен "Файнъл фор" с победителите от трите групи плюс домакина.

Третата група ще бъде съставена от 8 национални отбори, които не са участвали досега в Световната лига. Те ще получат възможността да се състезават на по-високо ниво.

Окончателният формат на състезанието ще бъде потвърден на 1 декември, когато се събира ръководството на Световната лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА