Last news in Fakti

29 Август, 2023 18:15 1 307 1

Феликс Магат нарече лицемери всички, които критикуват играчите, отиващи в Саудитска Арабия

  • феликс магат-
  • футбол-
  • саудитска арабия

Не мисля, че е ОК в морален план това, че сега сочат с пръст спортистите, които постигат нещо, което политиците и бизнесмените не са направили

 Феликс Магат нарече лицемери всички, които критикуват играчите, отиващи в Саудитска Арабия - 1

Германският футболен треньор Феликс Магат нарече критиките, оправяни към играчите, които подписват с отбори от Саудитска Арабия "лицемерни" и заяви, че той също не би отхвърлил възможността да работи там, ако задачата е интересна.

"Не мисля, че е ОК в морален план това, че сега сочат с пръст спортистите, които постигат нещо, което политиците и бизнесмените не са направили", коментира Феликс Магат, цитиран от агенция ДПА.

"Всички те правят бизнес там, където може. И заради това, че саудитците избраха футболисти, сега те трябва да спасяват света? Не мисля, че светът работи по този начин", добави той.

Напоследък голям брой футболисти, начело с Кристиано Роналдо, Неймар и Карим Бензема, както и треньори като Стивън Джерард, избраха да се насочат към Саудитска Арабия, а това предизвика критики от правозащитни организации, които обвиняват Саудитска Арабия, че използва спорта, за да подобри имиджа си.

Магат, който е печелил Бундеслигата с Байерн Мюнхен и Волфсбург, смята, че не е правилно футболистите да бъдат обвинявани.

"Навсякъде в спорта, голф играчи, състезатели по американски футбол, отиват, където са парите. Защото футболистите да не бъдат водени от това. Мисля, че е лицемерно", каза още опитният специалист.

70-годишният Феликс Магат заяви още, че не би отхвърлил възможността да работи в Саудитска Арабия в бъдеще, но увери, че също така все още се вижда като треньор в Бундеслигата.

"Посмях да предприема приключението в Китай. Не ми пука дали става дума за Европа, Америка или Азия. Ако нещо е интересно от спортна гледна точка, тогава е интересно и за мен", добави Магат.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Щом казваш?!?