Last news in Fakti

2 Септември, 2023 19:04 1 103 0

Манчестър Сити и Холанд се забавляваха за 5:1 срещу Фулъм

  • манчестър сити-
  • -
  • фулъм-
  • футбол-
  • ерлинг холанд

Звездата на "гражданите" реализира хеттрик

Манчестър Сити и Холанд се забавляваха за 5:1 срещу Фулъм - 1

Манчестър Сити разпиля тима на Фулъм с 5:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Хеттрик за "гражданите" отбеляза звездата на тима Ерлинг Холанд.

Първите 10 минути минаха доста спокойно. Противно на очакванията Сити остави централните бранители на Фулъм да разиграват топката и не ги пресира високо. Марко Силва пък явно е дал указания на отбора си да е агресивен и максимално бърз в последната третина.

Манчестър Сити и Холанд се забавляваха за 5:1 срещу Фулъм

Лек превез по отношение на владеенето на топката за футболистите на Манчестър Сити. Доброто разположение и тактическа дисциплина на Фулъм обаче не позволява на домакините да разиграват близо до наказателното поле и положенията за гол липсват.

В 31-та минута падна първият гол. Ковачич изведе Халанд с пас в коридор. Нападателят пусна успореден пас към Алварес и световният шампион прати топката в мрежата.

Само 2 минути и 1 секунда по-късно Фулъм отговори. Подобно на срещата с Арсенал, отново статично положение помогна на лондончани. Тим Рийм се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Едерсон и изравни резултата.

Манчестър Сити поведе след спорен гол дълбоко в добавенто време. След ъглов удар Аке стреля с глава, Аканджи обаче беше в положение на засада и прескочи топката. Тя влетя в ъгъла на вратата и имаше сериозни претенции, че играчът на "гражданите" е попречил на Лено да реагира. След проверка с ВАР, Майкъл Оливър зачете попадението.

Спокойно начало на втората част. Отново Сити не притиска много съперника си и опитва с постепенни атаки да се приближава към Бернд Лено. Лондонският клуб пък опита няколко удара от далечна дистанция.

В 58' тази търпеливост от домакините отново обърка противниковите защитници. Алварес върна жеста на Холанд и го иведе сам срещу вратаря. Головата машина нямаше как да сбърка и с по-удобния си ляв крак се разписа за четвърти път този сезон.

Манчестър Сити вдигна оборотите и започна да се забавлява. 20 минути преди края на редовното време Хулиан Алварес беше повален от Иса Диоп в наказателното поле. Ерлинг Холанд се нагърби отново да стреля от бялата точка. След пропуска миналата седмица, сега норвежецът беше безкомпромисен и конвертира ситуацията в гол.

В даденото от рефера продължение Ерлинг Холанд реализира своя хеттрик. Серхио Гомез изработи положението и нападателят не пропусна да вкара третото си попадение в мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА