Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 15:00 781 0

Обзор на мачовете от Примера дивисион

  • обзор-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • примера дивисион

Атлетико Мадрид и Барселона продължават гонитбата

Реал Мадрид - Реал Сосиедад - 5:1

С хеттрик на Кристиано Роналдо "Реал" (Мадрид) постигна категорична победа с 5:1 над гостуващия "Реал Сосиедад" в двубой от 13-ия кръг на Примера дивисион. Мадридчани постигнаха десета победа в испанското първенство и събраха 31 точки. Белите са на 6 точки от Барселона и на 3 от Атлетико Мадрид.

Роналдо пък вече има 16 гола в Примера дивисион и общо 24 във всички турнири от началото на сезона. 

Осасуна - Алмерия - 0:1

Отборът на Алмерия постигна трета поредна победа в Примера Дивисион, след като тази вечер се наложи с минималното 1:0 като гост на Осасуна. Двубоят от 13-ия кръг на испанското първенство се игра на стадион "Ел Садар". Единственото попадение в мача бе дело на Родри в 18-ата минута.

След този успех Алмерия се изкачи на 17-ото място във временното подреждане и е с актив от 12 точки. Осасуна се свлече до 19-ата позиция и остава с 10 точки.

Гранада - Малага - 3:1

По-късно в петък вечер отборът на Гранада надигра с 3:1 на своя стадион "Лос Карменес" Малага. Герой за домакините бе мароканският нападател Юсеф Ел-Араби, който направи хеттрик. Гранада заема 9-ата позиция  в класирането със 17 точки, докато Малага е на 14-то място с 13 точки. 

Хетафе - Елче - 1:1

Хетафе записа трети пореден домакински мач без победа. В среща от 13 кръг на Примера дивисион тимът на Луис Гарсия направи 1:1 с новака Елче. Срещата беше белязана със скучна игра и грешки на двата отбора. Педро Леон даде аванс на домакините в 18-ата минута с удар от границата на наказателното поле.

Ричмънд Боакие изравни в 61-ата минута, когато при центриране на Арон Нигес надскочи двама защитници и с глава прати топката във вратата да Хетафе.

Атлетик Билбао - Леванте - 2:1

Атлетик Билбао успя да победи Леванте с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Примера дивисион. Домакините имаха доста трудности със своя съперник като стигнаха до победата с гол в 84-а минута на мача. В по-големи части от мача Билбао бе по-добрият отбор на терена, но въпреки това успехът дойде много трудно. Леванте откри резултата в 34-а минута, когато удар към вратата на Атлетик бе блокиран, но попадна на крака на Давид Барал, който успя да реализира за 1:0.

Резултатът бе изравнен в 72-а минута след точен изстрел на Микел Рико. Успехът за Билбао дойде в 84-а минута, когато Андер Итураспе центрира перфектно в наказателното поле, където Ариз Адурис засече с глава и донесе победата за своя отбор.
 
В класирането Атлетик е на пето място с 23 точки, а Леванте е 10-и със 17.

Селта Виго - Райо Валекано - 0:2

Отборът на Райо Валекано победи като гост Селта с 2:0 в мач от 13-ия кръг на футболното първенство на Испания. Джонатан Виера в 24-ата минута откри резултата на стадиона във Виго, а в 72-ата гостите вкараха втори гол чрез аржентинеца Хоакин Ларивей, оформил крайното 2:0.

За Райо Валекано това е четвърта победа за сезона. Селта регистрира седма загуба в кампанията и остана без успех у дома и в зоната на изпадащите. Райо, от своя страна, са на 16-ата позиция с 12 точки.

Еспаньол - Севиля - 1:3

Отборът на Севиля победи с 3:1 Еспаньол като гост в мач от 13-я кръг на Примера дивисион. За победителите точни бяха Федерико Фасио, Витоло и Карлос Бака. Почетното попадение за домакините падна през първата част и бе дело на Серхио Гарсия.

В 85-ата минута Еспаньол остана с човек по-малко на терена. Санчес получи втори жълт картон и респективно червен. Във временното класиране Севиля е 11-ти с 16 точки, а Еспаньол е 12-ти с 15.

Валенсия - Валядолид - 2:2

Валенсия завърши 2:2 с гостуващия Валядолид в среща от 13-ия кръг на футболното първенство на Испания и продължава да няма победа в последните си три мача като домакин. Аржентинецът Евер Банега пропусна дузпа за Валенсия още в 5-ата минута, след като уцели гредата. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на вратаря Диего Марино срещу Антонио Бараган.

Четири минути по-късно Хави Гуера откри резултата в полза на Валядолид след асистенция на Джилберто Гарсия. Колумбийският нападател Дорлан Пабон изравни за Валенсия в 29-ата минута. Джилберто Гарсия в 50-ата минута отново даде аванс на гостите, но в 76-ата резервата Софияне Фегули донесе точката на домакините.
 
След равенството възпитаниците на Мирослав Джукич се изкачиха на 8-мо място със 17 точки, докато Валядолид достигна до 15-а позиция с 12 точки.

Виляреал - Атлетико Мадрид - 1:1

"Виляреал" стигна до 1:1 като домакин на "Атлетико" (Мадрид) и стана едва втория отбор, откраднал точки от столичани. Двата състава показаха качествен футбол, но и двете попадения паднаха след автоголове. Марио Гаспар даде отлично начало на "дюшекчиите" още във втората минута, а Хуанфран донесе хикса на "Виляреал" в заключителната част на мача. 

"Жълтата подводница" остава на четвърто място с 24 точки, докато червено-белите задържат второто си място, но вече само с три точки пред "Реал" (Мадрид). 

Бетис - Барселона - 1:4

"Барселона" постигна убедителен успех с 4:1 при гостуването си на "Бетис", но шампионите, изглежда, отново ще останат без звездата си Лионел Меси. Нападателят на каталунците пак получи контузия на лявото бедро и напусна терена още в 21-ата минута след сблъсък със защитника на домакините Каро. 

"Барселона" вече е с 37 точки в актива си, на 3 пред "Атлетико" и 6 спрямо "Реал" (Мадрид). "Бетис" остава последен с едва 9 точки от 13 срещи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА