Last news in Fakti

16 Септември, 2023 08:37 1 418 3

Важни победи за Италия и Великобритания за "Купа Дейвис"

  • тенис-
  • купа дейвис-
  • новак джокович-
  • сърбия-
  • италия

Новак Джокович класира Сърбия на четвъртфинал

Важни победи за Италия и Великобритания за "Купа Дейвис"  - 1
Снимка: БГНЕС

След като спечели Откритото първенство на САЩ, Новак Джокович се върна към победите и в отборния турнир по тенис за "Купа Дейвис". Водачът в ранглистата на АТР помогна на родината си Сърбия да победи домакина в група С Испания, повеждайки с 2:0. Така сърбите реално си гарантираха място на четвъртфинал заедно със състава на Чехия.

Само пет дни след като вдигна 24-ия трофей в Големия шлем в Ню Йорк, Джокович преодоля горещото и влажно време и успя да се възстанови от изоставане с 1:4 във втория сет. Джокович се наложи над Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:4. Това беше и решаващата среща, след като преди него Ласло Джере победи Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 6:4 във Валенсия, предава БТА.

В третата среща на двойки Сърбия спечели още една победа и оформи крайния резултат на 3:0. Никола Чачич и Миомир Кецманович се наложиха с 6:4, 7:6 (15:13) над Алехандро Давидович Фокина и Марсел Гранойерс.

В другата среща от този поток С вчера Чехия се наложи над Република Корея с 3:0 победи и така ще спори със сърбите за върха.

В група В на Световната дивизия Великобритания се наложи над Швейцария с 2:1 успеха, като първо Анди Мъри осигури преднина на островитяните в три сета над Леандро Рийди – 6:7 (7), 6:4, 6:4. След това швейцарската звезда Стан Вавринка изравни баланса след 7:5, 6:4 над Камерън Нори. Изходът от мача стана ясен при двойките, където Дан Еванс и Нийл Скупски си наложиха над Доминик Щикер и Вавринка с 6:3, 6:3.

Британците поведоха в групата с 2 победи от 2 мача, докато Швейцария търпи второ поражение. Франция и Австралия имат по един успех и една загуба, като утре австралийците ще срещнат Швейцария.

Идентична е ситуацията в група D, където Финландия постигна втори успех, повеждайки над Хърватия с 2:0. Емил Русувуори реши мача с победа в два сета – 7:6 (3), 6:4 над Борна Гойо. Преди него Ото Виртанен се справи с Дино Прижмич след обрат – 4:6, 6:3, 3:6. Мачът на двойки няма да реши нищо в крайния изход.

Мачът на двойки в срещата от група А Италия – Чили пък директно беше анулирана. Италианците поведоха благодарение на 22-годишния Матео Арналди от Сан Ремо. Намиращият се чак на 834-о място в световната ранглиста се справи с 2:6, 6:4, 6:3 с далеч по-опитния Кристиан Гарин, намирал се на 17-о място в света през 2021 година.

По идентичен сценарий Италия удвои преднината си. Лоренцо Сонего също изоставаше в първия сет, но успя да удари Николас Хари с 3:6, 7:5, 6:4. В третия сет Сонего проби за 3:1 и се опита да го направи още един път в деветия гейм, но Николас Хари спаси три мач-пойнта и запази подаването си. Но това беше малка утеха, защото при свой сервис италианецът го приключи на нула. В тази група Канада има две победи, а Италия и Чили са с по една. Швеция е без актив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    3 0 Отговор
    А гришката помогна на румънката да свали гащите
  • 2 Найк

    3 1 Отговор
    Джокович ще поведе сърбите до триумф в турнира.
  • 3 пенко

    0 1 Отговор
    ДЪЛГО ЩЕ ИГРАЯТ ЗА ВТОРОТО МЯСТО !?!?!? ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,ЧЕ УЧАСТВА ЕКИП НА РУСИЯ ?