Last news in Fakti

16 Септември, 2023 22:43 1 772 18

Якуб Пьотровски спаси Лудогорец срещу Ботев (Пд)

  • лудогорец-
  • ботев пловдив-
  • разград-
  • реми

Двата тима направиха реми в Разград

Якуб Пьотровски спаси Лудогорец срещу Ботев (Пд) - 1
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец и Ботев (Пд) завършиха 2:2 в драматичен мач от 9-ия кръг на Първа лига. Шампионите се спасиха от поражение буквално в последната секунда, когато Якуб Пьотровски вкара с глава след подаване от ъглов удар.

Ботев (Пловдив) изигра първия си мач с новия треньор Душан Керкез и можеше и да спечели, но си тръгва само с точка при 17-ото си гостуване в Разград. Ивелин Попов и Красиян Колев обърнаха развоя на мача, след като Вердон беше дал аванс на домакините от дузпа в края на първата част.
Съдията Красен Георгиев от Варна отсъди дузпа за домакините още в началните минути на срещата заради фаул срещу капитана Бърнард Текпетей. Дълго време международният рефер Драгомир Драганов преглеждаше ситуацията в кабинката за ВАР (видео-асистент съдия), но в крайна сметка отмени решението заради засада на ганаеца.

След този момент домакините владееха топката, контролираха събитията на терена, но голови положения нямаше. Единствено в 26-ата минута се наложи вратарят Даниел Кайзер да се намесва при удар на Кайо Видал от десетина метра, фронтално срещу него. В 42-ата минута лудогорци получиха отново дузпа, която този път беше потвърдена, като този път Джеймс Ето'о събори Бърнард Текпетей. Вердон вкара за 1:0.

Минути по-късно и гостите имаха претенции за дузпа, а телевизионните повторения показаха, че те са напълно основателни. Изстрел на Ивелин Попов се удари в ръката на Педро Нареси, но ситуацията не бе разгледана от ВАР. Повторенията показаха, че "канарчетата" можеха да получат наказателен удар. Съдията Красен Георгиев обаче маркира засада в ситуацията.

Домакините можеха да удвоят, но изстрел с глава на Вердон три минути след началото на второто полувреме премина в аут. А пловдивчани изравниха в 57-ата минута с техничен удар на Ивелин Попов, който влезе през центъра, премина 8-9 метра, а Нареси вместо да го посрещне му обърна гръб. Изстрелът на Попов не остави надежди за вратара Слуга.
Мачът се отвори и домакините тръгнаха в атака. В 76-ата минута отново Ивелин Попов поде контраатака за Ботев Пловдив. Той напредна, можеше да влезе в комбинация, но предпочете пред дъгата да стреля. Топката обаче излезе над горната греда.
В 83-ата минута пак Попов беше в основата на втори гол за Ботев. Той намери Красиан Колев, младокът финтина Фон Витри и със страхотен диагонален удар от ляво преодоля Слуга - 2:1 за Ботев Пловдив. Секунди по-късно Лудогорец бързо можеше да изравни след центриране към Франко Русо. Вратарят на Ботев обаче внимаваше и изби с една ръка в ъглов удар.

Изоставайки в резултата, шампионите вдигнаха оборотите и в последните 5 минути на добавеното време създадоха три положения. Текпетей и резервата Матиас Тисера пропуснаха два добри шанса. В 9-ата минута на добавеното време след изпълнение на ъглов удар от Фон Витри, буквално в последната секунда Пьотровски скочи най-високо в малкото наказателно поле и прати топката в мрежата с глава за 2:2.

Първенство на България по футбол, срещи от 9-ия кръг на Първа лига:
Арда 1924 (Кърджали) - Ботев (Вр) 4:0
Черно море - Берое 2:0
Славия - Локо (Сф) 1:2
Лудогорец - Ботев (Пд) 2:2

В неделя:
Етър - Локо (Пд)
ЦСКА-София - ФК ЦСКА 1948 (София)

В понеделник:
Хебър - Пирин
Крумовград - Левски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варналията

    10 4 Отговор
    Този сезон всичко е ясно. Черно море ще го тъкмят за Шампион.

    Коментиран от #16

  • 2 Въгларово

    22 1 Отговор
    Пред един файтон зрители заводският отбор бе на път да загуби,но ... Затова в Европа , които ги хване,той ги бие и то с много!
  • 3 Жица

    23 3 Отговор
    Игра до гол на луноходец, както преди време за лесни

    Коментиран от #7, #9

  • 4 БАЙ КУРТИ

    17 0 Отговор
    Ботевист съм от детството. След толкова загуби. Не ми се гледаше мача. И певключих на Албиона. Но след толкова викане от беседката пред блока , и като видях резултата/ а дано ама надали. Е явно в ЛУДОГОРЕЦ куца нещо . Изравниха в 98 минута . АКО С ТАЗИ ИГРА ИГРАЯТ В ЕВРОПА / ЩЕ НАПЪЛНЯТ КОШНИЦАТА. ВЪРТИ МИ СЕ ЕДНА МИСЪЛ / ТОТО. Едва ли ще разберем .
  • 5 Перукан

    22 1 Отговор
    Влезането на Текпетей в краката на жълтия, е за присъда. Средна телесна повреда. Тук вдигаме жълт картон. Вар - мар, няма, нали е "нащите"! При дузпата, има центриране, където зелен протяга копито и дори и да не играе, влияе на играта и се вдига засада. Тук пак сме пас. При неотсъдената дузпа за Ботев, във волейбола на това му викат "монстър блок"! Само дето, тука играем футбол. Накрая, 10 минути продължение! Ако "доминантът" водеше, не виждах повече от 3 да се дадат. Въобще, ако така ще си "играйкаме" пак, ....
  • 6 Десант

    16 1 Отговор
    От Пловдив съм но Лудогорец щом с Ботев не могат а те в момента са в криза , значи скоро след 2 3 г да ги чакаме в Б група .. ако се действаше като в Италия на Лудогорец всички титли трябва да се отнемат за тото
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хамрун.2022

    11 2 Отговор
    Не мога да разбера, как така Лудогорец и Лесни редовно изравняват или побеждават в последните секунди ?
    Тя картинката е ясна.
    Жалко занаивнитефенове

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Локо пд

    1 4 Отговор
    Тези жълтите играят само тото. СМЕШНИЦИ. Локо тазгодина е шампион. Поне със 40 точки преди втория
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пешо

    2 0 Отговор
    спаси го съдията
  • 18 Левски 1914

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хамрун.2022":

    6 пепсита за МЕНТЕТО моля!