Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 19:51 974 0

Рос Браун напуска Mercedes

  • браун-
  • mercedes-
  • волф-
  • лоу
Рос Браун напуска Mercedes - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Рос Браун ще напусне тимът на Mercedes в края на сезона. Това бе обявено от самия него по-рано днес.
Причина е усилващото се влияние на новият собственик Mercedes, докато Браун искаше да разполага с пълната власт да взима решения.

От следващия сезон началници на тима ще бъдат Тото Волф и Пади Лоу. Ники Лауда, който заема неръководна роля в тима се е опитал да убеди Браун да остане, но той отказал. Самият Браун смята, че не изоставя тима, а точно обратното - напусна в най-удачния момент поради смяната на правилата преди следващия сезон.

"За мен бе важно да гарантирам, че времето е удачно, за да се гарантира успеха на тима в бъдеще", коментира Браун пред Аутоспорт. Успешното планиране, което приложихме през годината гарантира прехода към новите лидери Тото и Пади. Mercedes инвестира значително както в персонал, така и в инфраструктура в Бракли и Бриксуорт".

"Благодарение на единния подход между двете бази, тимът е позициониран за успех през 2014-та година и съм горд да поставя основите на този успех. Следващата година обаче ще маркира нова ера в спорта. За това счетохме, че е правилното време да започнем новата ера с ново управление".

През следващата година ще има големи промени в правилата на Формула 1. Основното е завръщането на турбодвигателите за първи път от 1988 година. Двигателите вече ще са 6-цилиндрови, с 1.6 литра кубатура и 8-степенна скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА