Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 09:00 1 009 0

Барселона измъкна победата срещу Реал Сосиедад

  • барселона-
  • реал сосиедат-
  • футбол-
  • ла лига

Каталунците биха с 1:0

Барселона измъкна победата срещу Реал Сосиедад - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона не само оцеля, но и измъкна победата с 1:0 в гостуването на Реал Сосиедад в мач от 12-ия кръг в Ла Лига. Роналд Араухо донесе трите точки на каталунците с гол в третата минута на добавеното време.

Домакините определено бяха по-добрият отбор, особено през първото полувреме, но бяха спрени от отличния Марк-Андре тер Стегену който бе избран и за Играч на мача.

Още с първия съдийски сигнал домакините се втурнаха в атака и бяха близо до гола преди да е изтекла първата минута. Андер Беренечеа шутира силно в близкия ъгъл, но Тер Стеген показа класа и изби. 60 секунди по-късно грешка на Жул Кунде позволи на Айхен Муньос да излезе очи в очи със стража на Барселона, който обаче и този път не позволи да бъде преодолян. Остро влизане на Роналд Араухо край тъчлинията в краката на Муньос вдигна пуликата на крака, като за учудване на всички не последва жълт картон.

На Тер Стеген отново му се наложи да се намесва в 16-ата минута, когато Такефуса Кубо шутира отблизо, а германският национал изби с крак. Едва в 27-ата минута Жоао Кансело отправи шут от дистанция, при който топката премина далеч от вратата на Сосиедад. Поредна добра възможност се откри пред тима от Сан Себастиан в 32-ата минута. Субименди пусна остра топка във вратарското поле, където Тер Стеген не бе убедителен и само навременната намеса на Кунде попречи на Оярсабал да открие резултата. В края на първата част гостите поискаха дузпа за падане на Жоао Феликс, но повторенията показаха, че португалецът преигра в единоборството. ​

Втората част започна с искри на терена, след като защитникът на Сосиедад - Браис Мендес, се поддаде на провокация на Жоао Феликс и двамата получиха жълти картони. Малко преди да измине час игра, Шави Ернандес замени Левандовски с Педри, който се завърна в игра след дълго отсъствие. Домакините поискаха дузпа в 65-ата минута, след като Оярсабал бе притиснат от Мартинес и Кунде в наказателното поле, но и в тази ситуация реферът подмина претенциите. Малко след това Педри имаше решаваща намеса пред вратата на Барселона, след като изби опасно центриране.

Четвърт час преди края Рафиня опита шут от дистанция, но не намери вратата на Сосиедад. В 86-ата минута Гави получи жълт картон, който ще го извади от състава за следващия мач на Барселона. Малко след това той пропусна отличен шанс да изведе Барселона напред.

Драмата настъпи в добавеното време на срещата, когато Роналд Араухо донесе победата на гостите. Прехвърлящ пас на Илкай Гюндоган зад отбраната на съперника бе засечен с летящ плонж от защитника за 0:1. Първоначално бе отсъден засада, но след проверка с ВАР попадението бе зачетено и каталунците си тръгнаха с пълния комплект точки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА