Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 17:28 1 027 4

Лудогорец победи минимално Крумовград и излезе на върха

  • лудогорец-
  • крумовград-
  • футбол

Лвадво Дуа реализира единствения гол в мача в 16-ата минута

Лудогорец победи минимално Крумовград и излезе на върха - 1


Лудогорец победи Крумовград с 1:0 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Лвадво Дуа реализира единствения гол в мача в 16-ата минута. С успяха Лудогорец се наредиха на първо място в класирането, с точка повече от ЦСКА, Черно море и Локо Пд, но с мач по-малко.

Мачът на „Хювефарма арена” започна с териториално предимство за домакините, които обаче трудно стигаха до чисти положения пред вратата на Благой Макенджиев. Направи впечатление, че футболистите на Лудогоерц предимно атакуваха по левия фланг, където оперираше Кайо Видал. Именно той създаде първата интересна ситуация пред една от двете врати. Видал проби добре и се понесе към наказателното поле на Крумовград, но центрирането му бе пресечено от Раян Сенхаджи.

Именно Видал бе в основата на първия картон в срещата, който го получи Калоян Пехливанов. Бранителят спря непозволено футболиста и домакините и бе декориран в жълто.

Натискът на „орлите” все пак даде резултат в 16-ата минута, когато Квадво Дуа се разписа. След поредното включване на Кайо Видал отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където Божидар Кацаров игра с глава и я отклони на пътя на Спас Делев на далечната греда. Атакуващият играч на домакините веднага с глава комбинира с Квадво Дуа пред голлинията, а нападателят с лекота се разписа.

Първоначално страничният съдия отсъди засада, а решението му бе уважено от главния рефер. След преглед на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че има явна грешка на съдийската бригада и в крайна сметка голът правилно бе зачетен.

След допуснатия гол тимът на Крумовград определено вдигна оборотите и изнесе играта си в по-предни позиции. Последваха няколко центриране в пеналта на разградчани, които обаче не представляваха трудност за Слуга. В 31-ата минута гостите спечелиха свободен удар пред наказателното поле на Лудогорец, но изпълнението му бе слабо и изстрелът на Алекс Колев бе избит.

В минутите до края на първото полувреме играта на”Хувефарма арена” се накъса, а честите прекъсвания определено нарушиха ритъма на двата тима.

По подобие на първата част, второто полувреме също започна с натиск на Лудогорец. Футболистите на Георги Дерменджиев се настаниха трайно в половината на своя противник и стигнаха до няколко корнера, с които обаче не затрудниха Благой Макенджиев. Самият вратар на гостите бе много близо до това сам да усложни ситуацията си на терена в 52-ата минута. Топката бе върната към Макендбуев, който не успя да изчисти добре и я прати на пътя на Квайо Видал. Атакуващият футболист на Лудогорец реши веднага да стреля с глава, но ударът му не се получи и стражът на Крумовград услови.

В 59-ата минута на срещата в игра за Лудогорец се появиха Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей, а това значително раздвижи играта на домакините. Само две минути след появяването си в игра, Текпетей имаше възможност да стреля след пас на Пьотровски, но ударът му по диагонала бе спасен от Макенджиев.

В 64-ата минута Гонсалвеш намери отлично Сон на десния фланг, бранителят овладя и веднага намери непокрития Текпетей в пеналта. Нападателят стреля силно, но в обсега на вратаря, който отрази.

Малко по-късно Лудогорец стигна до втори гол в мача, който обаче не бе зачетен заради засада. Бърнард Текпетей центрира на близката греда, където Недялков успя да я отклони към Квадво Дуа. След изстрела на нападателя топката срещна левия страничен стълб и се озова във Вердон, който стреля точно и реализира. При паса на Недялков към Дуа обаче, нападателят се оказа зад отбраната на гостите. Ситуацията бе дълго разглеждана с ВАР и в крайна сметка голът не бе зачетен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 4 Отговор
    И Васко ще победи минимално. Засега с 12. Гласувайте с машини да не драскат
    върху вашата бюлетина и да я правят невалидна.
  • 2 Порно

    1 1 Отговор
    Едно име не можете да напишете правилно
  • 3 ХАРОН

    1 0 Отговор
    Задължително 6 (шест) българи през всичките 90 минути в българските А и Б групи! Защото на следващото дерби със Сан Марино пак ще треперим за хикса!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.