Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 21:30 8 180 4

Уточниха окончателно датата за Фюри - Усик

  • олександър усик-
  • олександър красюк-
  • тайсън фюри-
  • спорт-
  • бокс

Но моят опит и моята интуиция ми казват, че не става въпрос за размер, а за умения, за отношение, за психология, за боксов IQ

Уточниха окончателно датата за Фюри - Усик - 1

Главният изпълнителен директор на K2 Promotions, който е и основен промоутър на Олександър Усик - Олександър Красюк даде интервю за британските медии в Монако след боксовата вечер на Matchroom, снощи.

Той даде оценката си за двубоя на обединения шампион в тежка категория Усик (21-0, 14 нокаута) срещу носителя на титлата на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута), като взе предвид слабото представяне на британеца в двубоя срещу Франсис Нгану. Красюк даде и някои подробности относно отлагането на битката за титлата абсолютен шампион за февруари 2024 г.

- Досега всички, с които разговарях, предпочитат Тайсън Фюри в двубоя срещу Олександър Усик заради размерите му. Струваше им се, че той използва размера като свое предимство. Като се има предвид това, което видяхме миналата седмица, сега имате ли по-голяма увереност, че вашият боец ще е с вдигната ръка, когато се изправят на ринга?
- Знаете ли какво? Размерът не означава много, особено в бокса. Много хора, включително Дерек Чисора, вярваха, че размерът означава много. Но моят опит и моята интуиция ми казват, че не става въпрос за размер, а за умения, за отношение, за психология, за боксов IQ. Това е, което те прави победител. Тайсън притежава всичко това: има боксов коефициент на интелигентност, има умения, има скорост, има работа с крака, има опит, знае как да разбере нещата на ринга и има размери. Усик има всичко, с изключение на размера. Но Усик има нещо от миналото. Усик има голям аматьорски опит. Когато говоря с Олександър, не усещам никакво колебание в очите му. Той е абсолютно готов за действие и знае как да действа срещу Тайсън. Ето защо се чувствам уверен, ето защо се чувствам спокоен по отношение на следващия двубой. Единственото нещо, за което наистина се притеснявам, е осъществяването на тази битка.

- Съобщава се, че двубоят е отложен за февруари. Можете ли да ми разясните - датата в договора трябваше да бъде 23 декември?
- Датата в договора беше 23 декември. Е, това е въпрос на здрав разум. Ако един боец не е готов да действа, не можеш да го накараш. Можеш да подадеш иск, можеш да спориш, можеш да правиш каквото си искаш, но ако един боец не е готов да се бие, нищо няма да го принуди. Затова предпочитаме да останем гъвкави. Вече се договорихме за нова дата и ще я обявим следващата седмица. Да се надяваме на това, разбира се.

- Дали ще бъде в края на февруари?
- Да, ще бъде.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    5 3 Отговор
    Точно, никакво колебание няма Усик, докато Фюри е подплашен. Всичко се видя на срещата им след мача с Нгану. Фюри 🤡 както винаги взе да си прави циркаджийските номера и да подмята лафове, но не можа да скрие страха си.
    Няма да има мач според мен, Фюри ще се контузи най-много.

  • 2 Хаха

    1 1 Отговор
    Те укрите не изпитват страх. С радост пукат за кефа на сащ
  • 3 Ученика

    3 1 Отговор
    Представете си мач Нгану - Усик...
  • 4 Боко

    2 2 Отговор
    Фюри може да е циркаджия, ама като се замисля какво спретна в последните години. Кличко не можа да го удари почти цял мач и накрая беше с разбито лице. Уайлдер за трите мача яде толкова бой, колкото и като малък не е ял. Дилиан Уайт и Чисора.......няма да ги коментирам въобще, защото и там пердаха беше голям. Относно мачът с Нгану.....просто едно шоу за 60 милиона.