Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 10:10 3 782 2

Верстапен разкри, че е щял да катастрофира заради битката на Алонсо и Перес

  • гран при на сао пауло-
  • макс верстапен-
  • серхио перес-
  • фернандо алонсо-
  • формула 1-
  • спорт

Верстапен беше начело от старта до финала в Сао Пауло и записа 17-ата си победа за сезона, но зад него в последните обиколки на надпреварата се разгоря изключителна битка за последното място на подиума

Верстапен разкри, че е щял да катастрофира заради битката на Алонсо и Перес  - 1

Победителят в Гран При на Сао Пауло Макс Верстапен разкри след финала, че едва не е „излетял от пистата”, тъй като се загледал на екраните покрай трасето в битката на съотборника му Серхио Перес срещу Фернандо Алонсо за третото място в състезанието.

Верстапен беше начело от старта до финала в Сао Пауло и записа 17-ата си победа за сезона, но зад него в последните обиколки на надпреварата се разгоря изключителна битка за последното място на подиума.

„В последните обиколки гледах битката на Перес с Алонсо, едва не излетях от пистата като ги видях да се борят на правата – обясни Верстапен пред Viaplay. – На завой №4 щях да продължа направо, тъй като се загледах в екраните покрай трасето. Разликите бяха малки в цялото състезание, но в последните две обиколки двамата постоянно си разменяха позициите. Много добре.”

Верстапен отличи работата на Ред Бул този уикенд, в който проблемите от миналата година в Сао Пауло изглеждаха като далечен спомен. Тимът нямаше трудности с настройването на колите, а стратегията на Макс му позволи да контролира хода на състезанието.

„Стартирах добре и двата пъти, стратегията ни беше правилна и спряхме в бокса всеки път в подходящия момент – допълни световният шампион. – С меките и средно твърдите сликове Ландо Норис беше близо до нас, но в последните 5 или 10 обиколки преди всеки бокс можех да се откъсна малко по-напред.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА

    4 4 Отговор
    Луд Макс, голем

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.