Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 13:00 1 172 4

Ивет Лалова: Важно е да гоним целите си, а дисциплината е тайната на успеха!

  • ивет лалова-
  • спорт-
  • лека атлетика

Имало е моменти, когато не съм била в свои води, обичам да общувам с хората

Ивет Лалова: Важно е да гоним целите си, а дисциплината е тайната на успеха! - 1

Участничката на пет Олимпиади - спринтьорката Ивет Лалова, разказа за първия си майсторски клас пред българска публика. Освен това тя говори за тайната на успеха и спънките в кариерата си в интервю за "На Кафе" по NOVA.

"Имало е моменти, когато не съм била в свои води, обичам да общувам с хората. Знам, че това е начин да говоря с феновете си. Да вярваме в собствените си качества е едно от най-важните неща, ние често се саботираме сами. Оставаме много от мечтите си настрана, не трябва да се спираме, а трябва да сме уверени и да се развиваме", каза тя.

"Мисля си, че дори да си най-талантливият в това което правиш, при теб ще дойде един треньор и ще ти каже, че талантът е малка част, а останалото е труд. Талантът е 5%, останалото е много труд, работа и екип. Ние имаме нужда от много важни хора до себе си", допълни бившата спринтьорка.

Майсторският клас, наречен "Всички възможни победи", ще се състои на 25 ноември в Интерпред, зала "София"

"През последните години имах много запитвания от кампании и мениджъри да говоря пред техните служители и спортисти. Аз го правя вече от доста години, това е още един начин да предадеш една емоция на публиката. Когато хората си тръгнат мотивирани, чувството е страхотно. Най-често ме питат какви са тайните на успеха. Знаеш ли какви са? Дисциплина. Това е най-голямата тайна на успеха, трябва да правиш едни неща много дълго време", заяви Ивет.

След това тя разказа за част от спънките в живота и кариерата си: "Животът е изпълнен с хубави моменти, но и с лоши. Важно е като преминаваме през тези спънки ние да излизаме по-силни и да продължим да гоним нашата цел. Аз като всеки човек минавам през тези неща"

"Спортът е един прекрасен урок, учи ни на много неща и аз искам да ги предам. Победите в спорта, в бизнеса, в личния живот - те са еднакво важни. Ние без да искаме се саботираме. Нашият капацитет е толкова по-голям, отколкото ние мислим, защо трябва да се ограничаваме? Ние може да постигнем всичко, което сме искали", категорична е Лалова.

"Родителите ми ме мотивираха. Исках да настигна техните спортни успехи. Вярвам в дисциплината и работата. За съжаление той беше опериран по-малко от месец преди заминаването ни за Токио. Това беше черешката на тортата. Беше много тежко, струваше ни много усилия. Слава Богу беше нещо доброкачествено и тази история остана зад гърба ни. В този момент забравяш всичко и си на първо място партньор, приятел, съпруга", сподели тя относно съпруга си - Симеоне Колио.

"Книгата е в процес, искам тя да е част от тази моя трансформация. В нея искам да има много вдъхновение за хората. Държа аз да си напиша това послание, това което искам да дам на хората", сподели тя относно биографичната си книга.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандо

    3 0 Отговор
    Дисциплината и самодисциплината въобще са в основата на успехите в живота.Уви,това не се разбира нито в съвременните семейства,нито в училищата,нито в обществото.И резултатите са видни.
  • 3 Хайде де

    1 0 Отговор
    Няма ли някой цървуланко да напише по нашенски: "е ква е пък тая, кво толкоз е напрайла, що ни занимавате с нея" и т.н. 😆
  • 4 Да ама Не

    0 0 Отговор
    Важно е да гоним мечтите си! Те са тези , които ни вдъхновяват. Целите не могат да вдъхновят никого.