Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 16:27 1 524 2

Иво Ивков отговори на Наско Сираков за „войната с неверни цифри“

  • иво-
  • ивков-
  • левски-
  • наско сираков-
  • станимир стоилов

Да говорим за Стоилов - това е знамето и сърцето на Левски за XXI век, коментира адвокатът

Иво Ивков отговори на Наско Сираков за „войната с неверни цифри“ - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият изпълнителен директор и адвокат на Левски Ивайло Ивков отвърна на собственика на "сините" Наско Сираков. Преди по-малко от две седмици босът определи Ивков като най-голямата си грешка, откакто пое управлението на 26-кратните шампиони, предава gong.bg.

Пред БНТ Ивков коментира протеста на футболни фенове в София, както и актуални теми около Левски.

"Никога не е срамно, когато има протест. Това показва, че нацията има позиция. Когато има агитки, е нормално да има такива сцени, очевидно нашата полиция не бе готова. Шегувахме се с приятел, че това водно оръдие може да бъде закарано на "Тодорини Кукли" (офисът на Левски)", започна Ивков.

Запитан за натрупаните според Сираков 4.5 млн. лева задължения към НАП по време на Ивков, адвокатът обясни: "За пореден път тази сага... не ги ли е срам. Фенове ме питаха защо не се разберем с ръководството. Ами, няма как. Води се кампания, мръсна война с неверни цифри. Нито аз, нито Стоилов не сме дали интервюта, за да ги атакуваме. Не е вярно това за дълга към НАП, но сега ще покажа цифрите. Това обвинение идва 7 месеци след раздялата ни. Посочете голям клуб, в който президентът и собственик да излезе и каже, че изпълнителният директор е натрупал дългове по време на неговото управление.“

„С Мъри, когато поехме управлението на клуба, имаше по четири неизплатени заплати. Намерихме демотивирани хора, а изградихме отбор, който започна да носи приходи, а самите футболисти да струват милиони. Нямаше как да продължим заедно, толкова компромиси съм направил в Левски, колкото никога през живота. Седем месеца си мълчах, за да няма циркове. Бях наясно, че клубът отива отново към дъното, защото познавам хората в кухнята, те не могат да управляват футболен клуб. И тук е големият проблем - те имаха всичко като футболисти и се чувстват недосегаеми. Хората не му вярват, за Наско Сираков само говоря. Аз съм най-голямата му грешка. Ако той е проектирал в мен някакъв послушко... Дойдох в Левски, за да си спася любимия клуб заедно със Стоилов и него. Една грешка не ни е посочил. Сега след 7 месеца отборът тръгва надолу и се търси виновник", каза адвокатът.

"Да говорим за Стоилов - това е знамето и сърцето на Левски за XXI век. Несравнима величина е. Как съществува Левски? Дали е на командно дишане, или там, накъдето бе тръгнал с мен, Мъри и Наско? Клубът бе с дълг от над 30 млн. лева и 17 неплатени вноски към НАП от 17 месеца управление на Сираков. Сега отново се правим на счетоводители. Не, не са 4.5 млн. лева, а е 1/3. Ако иска да се явим в избрано от него студио, да си викне когото иска и да говорим", каза още Ивков.

"Има над 2 млн. души, родени след 94-а или около този период и не ги помнят като футболисти, а само като ръководители. Какво направи Сираков като такъв без Стоилов? Извинявам се, но настоящият треньор Костов призна на 60 и кусур години, че най-големият му успех е бараж с Айнтрахт. А Стоилов има 2 участия в групите на Шампионска лига, шампион с пет различни отбора и донесъл част от най-красивите мигове на Левски през XXI век“, завърши Ивков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шано

    0 3 Отговор
    Лапай масуро
  • 2 Алигатор

    5 5 Отговор
    Мърльо Стоилов сам избяга , преди мач с ФК Панчерево . Не беше достойно , а шушумигарско . Иначе , Иво Ивков е свестен човек .