10 Декември, 2013 18:00 923 0

Галанис: Напрежението няма да ни попречи

  • лукойл академик-
  • еврокъп-
  • димитрис галанис

Според него Игокеа са класически екс-сръбски отбор

Галанис: Напрежението няма да ни попречи - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на българскивят шампион Лукойл Академик Димитрис Галанис заяви, че отборът му ще покаже ново лице, когато утре от 21.15ч.  изиграе предпоследния си мач от група Е в турнира Еврокъп, срещу Игокеа Александровац.

"Студентите" заминаха с група от 11 баскетболисти за Босна и Херцеговина.

"Поставяме си цели в мача, и не подхождаме към мача с мисълта, че просто трябва да спечелим. Трябва да спечелим всяка топка, да спечелим всяка атака, всяка защита, и така нататък", каза той.

Според него Игокеа са класически екс-сръбски отбор, стрелят много, играят заслон-контразаслон, имат някои много интересни системи в защита.

Наставникът не скри, че има напрежение преди срещата, но то трябва да бъде превъзмогнато.

"Говорим си за напрежение, и за задължителни победи. Но вижте, ако един мъж има семейство, и всяка сутрин отива в 6 часа сутринта във фабриката, и трябва да изхранва децата си, той е под напрежение. Ние трябва да си вършим работата, да работим здраво, да осъзнаваме къде сме, и да се наслаждаваме на това. Напрежение има за всички, и ние трябва да си даваме сметка за това", каза Галанис.

Тенчо Банев, който не игра и срещу Левски в неделя, остана в Правец, заради болки в кръста. Така единственият чист централен нападател на "студентите" остана Юре Лалич, който ще бъде подкрепян в подкошието от Киърън Ачара, Николай Колев и Веско Веселинов.

Димитрис Галанис взе в групата за Босна Филип Виденов, Божидар Аврамов, Александър Янев, Веселин Веселинов, Николай Колев, Крис Минков, Киърън Ачара, Давин Уайт, Аландо Тъкър, Юре Лалич, Димитри Вергинис.

С Лукойл тръгна и спортният директор на тима Сашо Везенков.

Междувременно, босненците привлякоха нов баскетболист - центъра Ланс Уилямс. Все още не е ясно дали документите на Уилямс ще бъдат готови навреме, за да може той да бъде по екип утре срещу Лукойл Академик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА