Last news in Fakti

12 Декември, 2013 11:11 1 656 1

Сняг в Истанбул, сълзи в Неапол, кръв в Милано

  • снимки-
  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • манчестър сити-
  • наполи-
  • кръв-
  • милано-
  • жребий

Най-интересното от Шампионската лига в снимки

Сняг в Истанбул, сълзи в Неапол, кръв в Милано - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Изминалият шести (и последен) кръг на груповата фаза на Шампионската лига ни предложи невероятни зрелища и странни резултати. Вече станаха ясни всички осминафиналисти, които ще спорят за титлата крал на Европа.

В Истанбул снегът попречи на Галатасарай и Ювентус да изиграят „футболен“ мач помежду си. Двубоят трябваше да приключи още във вторник вечерта, но главният съдия го прекрати заради лошите атмосферни условия и невъзможността да се проведе срещата. Тя се доигра в сряда, а турците вкараха гол пет минути преди края на редовното време и изхвърлиха италианския шампион от надпреварата.

Единственото попадение в мача бе дело на Уесли Снайдер. След мача треньорите и на двата тима признаха, че на този терен не е трябвало да се провежда футболен мач. Въпреки това фактите са си факти – Галатасарай ще мери сили с най-добрите в ШЛ, докато Юве ще трябва да играе в Лига Европа.

Снощи в Неапол местните любимци победиха Арсенал с 2:0 и събраха 12 точки, но отпаднаха от турнира заради по-лоша голова разлика от „топчиите“ и Борусия. За първи път в историята на „Лигата на богатите“ отбор, спечелил 12 точки в груповата фаза, не успява да се класира за осминафиналите.

В Копенхаген Кристиано Роналдо вкара деветия си гол в надпреварата, превръщайки се в единственият играч, успявал да мине прага от 8 попадения. Реал (Мадрид) безпроблемно спечели първото място в група „B“ и ще чака името на съперника си за следващата фаза.

В Милано пък се стигна до сблъсъци между агитките на местния Милан и холандския Аякс. Медиите на Апенините съобщиха за десетки пострадали, а най-малко двама са били наръгани с нож. Мачът завърши наравно 0:0, което осигури място на „росонерите“ във фазата на директните елиминации.

Италианският рефер Паоло Талиавенто показа директен червен картон на българския национал Иван Иванов за много спорно нарушение срещу откъсващ се нападател на Шалке. Немците победиха тима на Иванов Базел и се класираха напред.

Барселона пък разгроми шотландския Селтик с 6:1, а три гола вкара лятната покупка Неймар.

Така станаха ясни всички участници в осминафиналната фаза на Шампионската лига. В едната урна ще са победителите в групите Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), ПСЖ, Байерн (Мюнхен), Челси, Борусия (Дортмунд), Атлетико (Мадрид) и Барселона.

В другата ще са тимовете на Байер (Леверкузен), Галатасарай, Олимпиакос, Манчестър Сити,  Шалке 04, Арсенал, Зенит и Милан. Жребият ще бъде изтеглен в понеделник. Един срещу друг не могат да се изправят два тима от една държава, както и играли в една група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meri Gomez

    0 0 Отговор
    "Барселона пък разгроми шотландския Аякс с 6:1"