Last news in Fakti

12 Декември, 2013 18:30 574 0

Костова стигна 1/4-финал в Мадрид

  • елица костова-
  • мадрид-
  • 1/4-финал-
  • грозданов-
  • тенис

Грозданов е на полуфинал в Доха

Костова стигна 1/4-финал в Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Националката на България за "Фед Къп" Елица Костова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в испанската столица Мадрид с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 7 Елица Костова елиминира Исалин Бонавентюр от Белгия с 6:3, 6:3.

Така 23-годишната българка заработи 14 точки за световната ранглисата и 654 долара. На двойки Костова и Евгения Родина (Русия), поставени под номер 2, се класираха за финала след отказване на съперничките им Исалин Бонавентюр и Сандра Заневска (Полша).

Изабелла Шиникова пък отпадна във втория кръг на сингъл след поражение от французойката Амандин Ес с 6:3, 4:6, 3:6.
-годишната Шиникова отстрани на старта водачката в схемата и бивша номер 16 в света Анабел Медина Гаригес (Испания) със 7:6(8), 7:6(3), но днес не успя да надгради над вчерашния успех.

Тя все пак си осигури 8 точки за класацията на УТА и 392 долара.

В същото време, шампионът на България по тенис и национал за купа "Дейвис" Тихомир Грозданов се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Доха (Катар) с награден фонд 10 хиляди долара.

Поставеният под номер 8 Грозданов разгроми Том Кочевар-Дешман (Словения) с 6:1, 6:0.

26-годишният варненец поведе с 4:0, а след това спечели последните осем гейма, за да триумфира.

Грозданов заработи 6 точки за класацията на АТП и 502 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА