Last news in Fakti

7 Декември, 2023 08:00 1 379 4

Астън Вила скри топката на Ман Сити и го измести от тройката във Висшата лига

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • астън вила-
  • висша лига

Бирмингамци спечелиха само с 1:0 у дома, но бяха с класи над съперника

Астън Вила скри топката на Ман Сити и го измести от тройката във Висшата лига - 1

Астън Вила изигра най-силния си мач под ръководството на Унай Емери като смачка шампиона на Англия Манчестър Сити. Бирмингамци спечелиха само с 1:0 у дома, но бяха с класи над съперника.

Победата изравни клубния рекорд на Вила - 14 поредни успеха у дома в елита на Англия. Поражението пък е четвърти пореден мач за Сити без победа, след равенствата с Тотнъм, Ливърпул и Арсенал.

Тези три точки пратиха Вила на третото място в таблицата изпреварвайки Сити. Хората на Емери събраха 32 точки и са на две зад Ливърпул и на 4 зад Арсенал, който е следващия противник на Вила. Сити остана с 30 точки на четвърто място.

Вила игра отлично през първата част. С изключение на 2 минути в началото. В 10-ата минута Холанд имаше два пъти шанс да открие. Първо бе изведен в чиста позиция от Фоудън, но Емилиано Мартинес спаси. След това топката бе центрирана отново към норвежеца, но удара с глава на Холанд отново бе париран от вратаря на Вила.

След почивката нещата не се промениха. Вила продължи да пресира и да бъде опасен. В 61-ата минута дойде нов златен шанс за бирмингамци. Джон Макгин получи извеждащо подаване след грешка на Бернардо Силва , шотландецът финтира Диас и стреля към далечния ъгъл, но не уцели вратата.

В 74-ата минута логичното се случи. Лион Бейли пое топката в средата, обърна се отлично и напредна. От границата на наказателното поле стреля, топката се отклони в защитник и влетя в ъгъла - 1:0.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куту КУЗЛУДУЙ

    6 2 Отговор
    Браво Астън Вила

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нямам срам

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Куту КУЗЛУДУЙ":

    Браво на тотото
  • 4 Ляв нежен демократ

    2 1 Отговор
    Ман.Сити приключи с възхода си !!! Половината от шампионския отбор го няма !!! А щом и това дърво Уокър е капитан - толкова !!!