Last news in Fakti

16 Декември, 2023 13:37 704 2

Бившият треньор на ПСЖ Кристоф Галтие го грози наказание от три години за расизъм

  • кристоф галтие-
  • псж-
  • треньор-
  • расизъм-
  • дело-
  • съд

Специалистът също може да бъде глобен с 45 хиляди евро

Бившият треньор на ПСЖ Кристоф Галтие го грози наказание от три години за расизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие може да бъде наказан за три години и да му бъде издадена условна присъда от 12 месеца затвор заради расистки изказвания, съобщава вестник "Паризиен", позовавайки се на Прокуратурата в Ница. Специалистът също може да бъде глобен с 45 хиляди евро.

Заседанията по делото се проведоха вчера, а адвокатите на треньора заявиха, че на разследването относно обвиненията за тормоз и дискриминация срещу него липсва "безпристрастност", допълва БТА.

На 30 юни радио "RMC Sport" съобщи, че Галтие е бил задържан за 24 часа в Ница като част от разследване на случай на расистки обиди. Повод за това е писмо на треньора до бившия директор на Ница Жулиен Фурние, в което той изтъкна несъгласието си в отбора да има голям брой афроамериканци и мюсюлмани.

57-годишният Галтие стана старши треньор на Пари Сен Жермен на 5 юли 2022-а, а точно година по-късно договорът му беше прекратен. През сезон 2021/2022 французинът води Ница. Преди това е бил треньор на Лил, Сент Етиен и Марсилия. През октомври 2023-а Галтие подписа договор с катарския клуб Ал Духаил.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    12 1 Отговор
    Прав е човека.Ама,такива във Франция са малцинство в държавата си.
  • 2 Мъдрият

    5 1 Отговор
    Абсолютно е прав! Какъв расизъм? Какви 5 лева? Казал е съсем нормални и правилни неща!

    Но при изкривените западняци вече нормалното се приема за расизъм и сексизъм!