Last news in Fakti

16 Декември, 2023 17:19 890 3

Доминик Парис спечели спускането на домашната писта във Вал Гардена

  • ски-
  • спускане-
  • италия-
  • парис-
  • доминик

На второ място остана норвежецът Александър Омод Килде

Доминик Парис спечели спускането на домашната писта във Вал Гардена - 1
Снимка: БГНЕС

Италианецът Доминик Парис спечели домашното спускане на пистата "Саслонг" във Вал Гардена от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете, предава БТА. 34-годишният Парис стигна до първия си успех от година и девет месеца, след като единствен направи каране, близо до безгрешното на една от най-коварните писти в "белия керван". Той финишира с време от 1:59.84 минути и единствен слезе под психологическата граница от две минути.

На второ място на 0.44 секунди остана норвежецът Александър Омод Килде, а американецът Брайс Бенет, който спечели спускането преди два дни, допълни подиума. Той остана на 0.60 секунди от времето на Парис.

Французите Сиприен Саразин и Нилс Алегре, разделени от канадеца Джеймс Крауфорд, допълниха местата в шестицата.

В класирането за Световната купа първи е швейцарецът Марко Одермат с 256 точки, следван от австриеца Марко Шварц с 234 точки и Брайс Бенет със 178 точки. В подреждането за Малкия кристален глобус в спускането Бенет поделя първото място със 160 точки с Килде. Трети със 124 точки е Парис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куту Кузлудуй

    1 0 Отговор
    Браво
  • 2 изключителни

    4 0 Отговор
    атлети за по малко от 5 секунди и са със 100км в час и после 3600м със 120км и на крака по яки от амортисьори кони по склонове където почти е равносилно на вертикално падане.едно лято имах късмет да бъда в кицбюел и решихме да разглеждаме пистата за спускане слизайки надолу пешком решението ни беше изключително тъпо и рисково имаше участъци ,които едва ги преминахме на четири крака по дупе и това летно време и пешком! последиците бяха 7 дни страхотна мусколна треска като по това време се занимавах активно със спорт... тези момчета са уникални скиори и много подготвени за това което вършат , това е много адреналин при екстремни условия само във F1могат да се ускорят по бързо със 650 к.с. ама не на крака със ски!

    Коментиран от #3

  • 3 Счетоводител

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "изключителни":

    Напълно си прав колега,
    само да те допълня - рекорда за топ скорост е 162 км/час на Йохан Кларе за мъжете и Рамона Зибенхофер с 142 км/час при жените. Наклоните са умопомрачителни и цялото спускане е около 5 км за около минута и 10-20 сек. Тези атлети имат стави, колена и мускули като клони и въжета. Винаги съм пристрастен спрямо тези спортисти, тъй като ми е любим спорт това. Май това е един от малкото спортове с такова ускорение, скорост и натоварване на краката.