Last news in Fakti

17 Декември, 2023 18:06 1 366 3

Спортният министър обяви първи ход след скандала за корупция в щангите

  • иван-
  • иванов-
  • димитър-
  • илиев-
  • министър-
  • спорта-
  • корупция-
  • щанги

Няма как да допуснем парите на данъкоплатците в България да бъдат разпределяни по неморален начин, обяви Димитър Илиев

Спортният министър обяви първи ход след скандала за корупция в щангите - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви каква ще бъде първата крачка, която ще бъде предприета след големия корупционен скандал, разтърсил учреждението в последните дни. Както е известно, олимпийският шампион по щанги Иван Иванов и синът му бяха арестувани за корупция.

Иван Иванов-младши, експерт към министерството на младежта и спорта, беше хванат с белязани банкноти в размер на 62 000 лева при опит за получи подкуп от президента на Българската федерация по щанги Ариф Маджид. Вчера стана ясно, че баща и син Иванови са задържани за 72 часа и бяха обвинение в корупция от Софийската градска прокуратура.

„От първия ден като министър имаме пълна непоносимост към корупцията. Искаме да изграждаме прозрачност и ясни правила. Всеки трябва да си носи отговорност за действията. Няма как да толерираме човек, който се е изкушил да направи такава мръсна схема“, заяви Илиев пред БНТ.

„Иван Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно като експерт към министерството. Ще направим промени в структурите, за да няма повод някой да се изкуши да повтори подобен опит за корупция. Системата за контрол ще бъде променена. Няма как да допуснем парите на данъкоплатците в България да бъдат разпределяни по неморален начин“, допълни министърът на спорта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенко

    5 3 Отговор
    Мачкай, Мите!
  • 2 Експерт от народа

    5 2 Отговор
    Така е наптаврна системата и нас. Това е общото, това е причината за да има корупция у нас. Същата е и причината защо няма правосъдие и защо прокуратурата не,си върши работата ... същия е отговора и защо ги има и другите безобразия у нас.

    Отговора е защото така е направена системата. Кой направи така системата? Отговора е БСП+ДПС и след това ГЕРБ поеха щафетата. Сега имаме шанс системата да се промени от ПП+ДБ или те да станат поредните, които поемат щафетата. За всичко е виновен бг избирателя, защото не наказа виновните за досегашната система на корупция. Когато няма наказание за корупцията, тя се разраства и се превръща в сегашния огромен тимур, който убива България. Или бг избирателите ще изрежат туморите БСП+ДПС и ГЕРБ или България ще умре.
  • 3 Ред Нек

    0 1 Отговор
    Как е станал експерт?

    И какво означава Експерт , за такава длъжност.

    Или просто , на Тати Момчето да получава хубава заплата и да чака рушвети .

    Изобщо бил ли е някога спортист , че сега е експерт по спорта .

    Хахаха

    Най-лошото е че заради такива Крадци , страда целия Български спорт.